Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Lipie (fagure) cu sfecla roșie!

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente:
- 1 sfecla roșie cruda (medie) data pe răzătoarea mică
-2 oua
-făina integrală
-1 praf de sare
-2 linguri de ulei(eu am pus de măsline)
-200 ml apa rece
Pentru umplutura se poate folosi orice va place,eu am ales brânza dulce in care am pus un praf de sare,mărar și o ceapa tocata mărunt!
Se amesteca ouăle cu furculița,se pune un praf de sare și apa..se adauga și sfecla roșie,după care se amesteca bine(se poate chiar și la blender)
Adăugăm uleiul și treptat cate o lingura de făina și amestecam ușor(punem făina pana când obținem un aluat o idee mai gros decât cel pentru clătite)
Lăsam 5-6 minute aluatul la odihna,după care punem in forma(eu am pus in forma pentru faguri dar se poate și in tigaie antiaderenta) și coacem câteva minute pe fiecare parte!
După ce se răcesc,se pun precum un tort-o Lipie/ umplutura și tot așa pana terminam și lipiile și compozitia de brânza!

WhatsApp Image 2022-02-15 at 13.10.08.jpeg