Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Superaliment cu beneficii pentru sănătate!


Monica Badea

Recommended Posts

Mei – Beneficii pentru sanatate
Meiul se numara printre cele 12 superalimente naturale pentru intarirea sanatatii, dintre care amintim: germenii, quinoa, inul, stevia, lucerna, floarea soarelui, algele salbatice verzi si cele albastre, orzul verde, patrunjelul.

Aceasta pseudocereala este motorul digestiei, ne da mai multa energie, combate aciditatea si impiedica dezvoltarea ciupercilor. El constitue o sursa excelenta de fier, complexul de vitamine B si fibre. Ofera proteine cu putine calorii si contine totodata cantitati importante de siliciu, magneziu, potasiu si o cantitate moderata de vitamina E. Ca majoritatea semintelor si cerealelor integrale, este foarte bogat in enzime digestive.

Aceasta pseudocereala nu contine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fara grija de persoanele cu intoleranta la gluten sau alte cereale care provoaca alergii.
Incluzand mei in dieta dumneavoastra, sub forma de germeni sau tarate va ajutati in mod extraordinar organele digestive: stomacul, splina (bateria de energie a organismului) si pancreasul”

Acesta contine substante nutrititive care permit aparatului digestiv sa-si indeplineasca functiile in conditii optime. Indigestia cronica, gazele, balonarile, greata, ulceratiile stomacale, respiratia urat mirositoare (semnul unei digestii slabe si al inmultirii bacteriilor) si hiperaciditatea sunt probleme care se pot rezolva cu ajutorul consumului de pasat arata dr.Gillian McKeith.

Datorita efectului alcalin, meiul poate fi utilizat cu succes pentru a combate acidoza (excesul de acizi in organism), afectiune a omului modern ce predispune la osteoporoza si tulburari digestive, la performante fizice si mentale slabe si la nervozitate. Acidoza poate fi si o cauza a dezvoltarii infectiilor micotice, precum candidoza, iar meiul contine compusi antifungici capabili sa opreasca extinderea ciupercilor
Contine compusi antifungici, capabili sa opreasca extinderea ciupercilor. Cantitatea mare de magneziu si siliciu confera acestuia proprietatea de a proteja tesuturile si de a ne ajuta sa avem pielea, buzele, parul si unghiile sanatoase.

Meiul este inclus, alaturi de grau, orez si hrisca si in regimul nr. 7 al profesorului George Oshawa, fondatorul macrobioticii.

Dieta macrobiotica este de fapt un mod de viata in armonie cu natura si cu mediul, fiind folosita de-a lungul anilor pentru vindecarea unor boli, inclusiv a cancerului, iar regimul 7 al dr. George Oshawa este cel mai eficient regim al sau, cu efecte de reechilibrare si vindecare in aproape toate bolile.

Ce gust are?
Dintre toate cerealele, meiul tinde catre un gust usor dulceag – multe persoane asociaza gustul cu cel al boabelor de porumb.

De asemenea, atunci cand il gatiti, el va prelua aromele ingredientelor pe care le adaugati, ale sosurilor, condimentelor sau dressing-urilor.

Ceea ce il deosebeste in schimb de majoritatea cerealelor este textura pufoasa si aerata, asemanatoare cartofilor fierti sau orezului fiert.

Similar cu celelalte cereale, bobul acestei plante are o aroma de nuca, pe care prajitul o scoate in evidenta.

Cum sa il gatiti
Aceasta pseudocereala se gateste rapid si nu are nevoie a sta la inmuiat peste noapte.

Ca si regula, atunci cand il gatiti, adaugati la fiecare cana de mei cate 2 cani de apa. Pentru o consistenta mai cremoasa, adaugati chiar 3 cani de apa. Aduceti la fierbere, adaugati putina sare, acoperiti oala, dati focul incet si lasati sa fiarba 25 de minute.

Verificati textura la cate 15 minute daca planuiti sa pregatiti pasat ca si pilaf sau garnitura. Daca bobul este gatit, scurgeti apa iar daca nu, il mai puteti lasa la fiert inca 5 minute.

Pentru o consistenta mai cremoasa, gen terci/porridge, lasati-l la fiert inca 10 minute in plus, amestecand constant.

In cazul in care doriti sa scoateti in evidenta aroma, coaceti boabele intr-o tigaie inainte de a le pune la fiert.

Se pot prepara diverse retete cu mei: supe, ciorbe, feluri principale, garnituri si deserturi.

475721148_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.b2a16889d1758b66c1c991adadc7b9c0.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...