Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Soluția ideală împotriva stresului!


Monica Badea

Recommended Posts

Viața de zi cu zi este de multe ori obositoare, ba chiar stresantă. Pentru a combate stresul zilnic, nu este nevoie să apelezi la ajutorul suplimentelor alimentare, ci doar să integrezi în alimentația ta unul dintre aceste alimente
Soluția ideală pentru a scăpa de stres! Ce alimente trebuie să consumăm atunci când suntem copleșiți?
Astfel, este vorba despre următoarele alimente. Acestea ne pot ajuta să facem față stresului și să ne pregătim pentru orice obstacol.
Portocalele sunt primul aliment din această listă. Ele au cel mai rapid efect de calmare, mulțumită conținutului ridicat de vitamina C. Totodată, portocalele echilibrează tensiunea arterială și scad nivelul de cortizol, adică hormonul stresului.

Al doilea aliment este ciocolata neagră, cu 70% cacao. Ea este ideală pentru a scăpa de stres, mulțumită conținutului ridicat de antioxidanti, sau flavonide. Mai mult, ciocolata neagră reduce tensiunea arterială și contribuie din plin la prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Următorul aliment ce ne poate ajuta să facem față stresului sunt fructule de pădure. Acestea au efecte benefice asupra reducerii nivelului de stres, mulțumită carbohidraților naturali pe care îi conțin acestea. De asemenea, fructele de pădure eliberează încet zahărul în organism, astfel încât elimină posibilitatea de creștere sau scădere bruscă a glicemiei. Ele sunt și o sursă foarte bună de vitamina C, un factor benefic pentru reducerea nivelului de cortizol.

Grăsimile esențiale și acizii grași omega3 din somon, macrou și sardine ajută la ridicarea nivelului de serotonină din creier. Acest hormon reglează abilitatea organismului de a lupta cu stresul.

Un alt aliment benefic este avocado. Acest fruct conține potasiu, un element benefic pentru reducerea tensiunii arteriale. Astfel, avocado protejează împotriva stresului și apără sănătatea inimii. Efectul de calmare este provocat și de vitamina B, care are rolul de a proteja celulele nervoase ale creierului.
Ultimul aliment din listă este mixul de semințe. Astfel, miezul de nucă conține vitamina B, în timp ce nucile de Brazilia au zinc. Mai mult, migdalele conțin vitamina E iar toate acestea contribuie foarte mult la reducerea nivelului de stres și la protejarea celulelor nervoase.

1779235644_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.25d9923165d34f6367b47df2643e211c.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...