Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Asocierile corecte și sănătoase ale alimentelor!


Monica Badea

Recommended Posts

Asocierile sănătoase – Alimentele, chiar și cele sănătoase, pot să fie periculoase pentru sănătatea organismului dacă nu ştim să le combinăm, iar medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să nu punem în farfurie niciodată toate produsele pe care le găsim în frigider.
categorii:

– acide,

– bazice,

– neutre.

Asocierile sănătoase – În funcție de cum sunt digerate și de enzimele din organism care se “ocupă” de ele.

Astfel, nu trebuie niciodată să consumi alimente bazice cu alimente acide. Ambele categorii se pot asocia însă cu alimente neutre.

De la această idee s-au creat foarte multe regimuri celebre, inclusiv cel disociat, care este însă prea restrictiv.

Trebuie, în primul rând, să dăm organismului energie, să fim sănătoși, și apoi să slăbim.
Așadar, să nu te surpirindă faptul că ești bolnav cronic, dacă în ultimii 5-10 ani ai mâncat cartofi pai cu grătar, de 7 ori pe săptămâna și dulciuri de 3 ori pe zi.

Prin asocierea greşită a alimentelor putem avea probleme digestive severe. Este bine să ştim că stomacul nu poate să prelucreze mai mult de o mâncare concentrată o singură dată. „Trebuie să acordăm o mare atenţie necesităţilor propriului organism, aşa că în cazul în care ne confruntăm cu excesul de gaze, dureri stomacale, trebuie să ştim că de vină sunt alimentele pe care le consumăm în fiecare zi.

Cartofii alături de carne sunt cu adevărat o bombă calorică, iar combinaţia dintre paste şi carne este în principiu cam la fel, nu este indicat să combinăm la aceeaşi masă carbohidraţi cu proteine“, a spus Valentin Răducu, medicul nutriţionist.

Asocierile sănătoase – Alimentele care ne pot afecta digestia şi sănătatea:

– Măslinele cu pâine şi maioneză sau carnea prăjită în mult ulei sunt alimente care ne pot afecta digestia. Trebuie să ştim că putem avea probleme cu constipaţia, greaţa sau acumulări de gaze la nivelul intestinelor.

-Nu este indicat să combinăm la aceeaşi masă fructele cu alimente care au nevoie de mai multe pentru a putea să fie digerate. Niciodată nu punem pe masă şi carne, şi banane, fructele trebuiesc consumate cu 30 de minute înainte de masă, pentru că pregătesc tractul digestiv.

– Niciodată la masă nu combinăm lichidele cu alimentele solide, iar regula cea mai importantă este să consumăm apă întotdeauna cu 10 minute înainte de masă
Carnea şi ouălele pot avea un impact negativ asupra proceselor digestive.

– Bananele şi laptele consumate la aceeaşi masă nu sunt indicate pentru că pot apărea probleme cu digestia.

Asocierile sănătoase – Ce se întâmplă în stomac de fapt ?

– Când mâncarea ajunge în stomac, sucul gastric își ajustează acidiatea (ph) și  enzimele astfel încât mâncarea să fie digerată cât mai bine.

– Consumând împreună două alimente care au nevoie de ajustări diferite ale sucului gastric rezultă: un suc gastric, care nu digeră complet niciunul dintre alimente.

– Mâncarea ajunge în intestine incomplet digerată și intră în putrefacție.

–  Rezultatul: acumulare de substanțe toxice în intestin, astfel unele organe cedează și apar bolile cronice.
Asocierile sănătoase – Reguli de bază

Așa facem cele mai sănătoase combinații, fără să ne trezim bolnavi, ca mai apoi să nu știm de unde a apărut boala.

Fructele

Se consumă singure, iar cel mai bun moment al zilei în care să le consumi este dimineaţa, pe stomacul gol. Le poți consuma cu o oră înaintea mesei sau la două ore după masă.

Alimentele care conţin proteine

Se asociază cu legume proaspete şi cu verdeţuri, pe scurt spus, 80% din cantitatea din farfurie să fie verdeţuri şi doar 20% carne. Nu le combina cu carbohidraţi (cartofi, de exemplu), fructe ori dulciuri. Pe de altă parte, legumele proaspete se combină foarte bine şi cu cereale.

Laptele dulce
Este un aliment care se consumă singur. Doar dacă este fermentat ori sub formă de brânzeturi îl poţi combina cu legume ori cu verdeţuri. Nu combina sub nicio formă cu pâine!

Produsele care conțin amidon

Pot fi consumate cu legume şi cu lipide, nu şi cu alimentele proteice ori cu carbohidraţi.

Produsele care conțin amidon: cartofi, banană, dovleac, cereale

Dulciuri: miere, fructe deshidratate, prăjituri

Alimente proteice: carne, lactate
Asocierile sănătoase – Atenţie!

Nu consuma dulciuri la sfârşitul mesei, aşteaptă să treacă 3-4 ore de la masă, ca să le poţi mânca.

Carne şi brânză, la mese diferite

O modalitate bună de a-ţi ajuta digestia este să eviţi să combini, la aceeași masă alimentele de mai sus. Pâinea cu ou, carnea cu cartofii ori cu orez nu sunt cele mai potrivite combinaţii alimentare.

Uleiul (de măsline sau clasic)

Nu merge deloc în combinație cu pâine, cartofi prăjiți sau alte făinoase. Consumă 2-3 lingurițe de ulei pe zi, crud (nepreparat termic), în salate.

Alcoolul și cafeaua nu ajută dieta.

Nu consuma des băuturi alcoolice, dacă nu vrei să te întrebi de la ce te-ai îngrășat. Un pahar mic cu vin, o dată la 2-3 săptămâni, este permis.

Cafeaua trebuie să fie naturală, fără zahăr sau îndulcitori și fără lapte.

Ține, cu încredere, cont de aceste reguli, de fiecare dată când mănânci și îți garantez că după masă te vei simți mai împlinit și mai energic, nu te vei balona niciodată, îți vei îmbunătăți sănătatea generală și îți vei întări organismul, pe termen lung, deoarece elimini una dintre principalele cauze ale bolilor cronice.

2075353900_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.a8844b6b99c383400a2047eb6a41a247.jpeg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
La 24.02.2022 la 9:42, Monica Badea a spus:

Asocierile sănătoase – Alimentele, chiar și cele sănătoase, pot să fie periculoase pentru sănătatea organismului dacă nu ştim să le combinăm, iar medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să nu punem în farfurie niciodată toate produsele pe care le găsim în frigider.
categorii:

– acide,

– bazice,

– neutre.

Asocierile sănătoase – În funcție de cum sunt digerate și de enzimele din organism care se “ocupă” de ele.

Astfel, nu trebuie niciodată să consumi alimente bazice cu alimente acide. Ambele categorii se pot asocia însă cu alimente neutre.

De la această idee s-au creat foarte multe regimuri celebre, inclusiv cel disociat, care este însă prea restrictiv.

Trebuie, în primul rând, să dăm organismului energie, să fim sănătoși, și apoi să slăbim.
Așadar, să nu te surpirindă faptul că ești bolnav cronic, dacă în ultimii 5-10 ani ai mâncat cartofi pai cu grătar, de 7 ori pe săptămâna și dulciuri de 3 ori pe zi.

Prin asocierea greşită a alimentelor putem avea probleme digestive severe. Este bine să ştim că stomacul nu poate să prelucreze mai mult de o mâncare concentrată o singură dată. „Trebuie să acordăm o mare atenţie necesităţilor propriului organism, aşa că în cazul în care ne confruntăm cu excesul de gaze, dureri stomacale, trebuie să ştim că de vină sunt alimentele pe care le consumăm în fiecare zi.

Cartofii alături de carne sunt cu adevărat o bombă calorică, iar combinaţia dintre paste şi carne este în principiu cam la fel, nu este indicat să combinăm la aceeaşi masă carbohidraţi cu proteine“, a spus Valentin Răducu, medicul nutriţionist.

Asocierile sănătoase – Alimentele care ne pot afecta digestia şi sănătatea:

– Măslinele cu pâine şi maioneză sau carnea prăjită în mult ulei sunt alimente care ne pot afecta digestia. Trebuie să ştim că putem avea probleme cu constipaţia, greaţa sau acumulări de gaze la nivelul intestinelor.

-Nu este indicat să combinăm la aceeaşi masă fructele cu alimente care au nevoie de mai multe pentru a putea să fie digerate. Niciodată nu punem pe masă şi carne, şi banane, fructele trebuiesc consumate cu 30 de minute înainte de masă, pentru că pregătesc tractul digestiv.

– Niciodată la masă nu combinăm lichidele cu alimentele solide, iar regula cea mai importantă este să consumăm apă întotdeauna cu 10 minute înainte de masă
Carnea şi ouălele pot avea un impact negativ asupra proceselor digestive.

– Bananele şi laptele consumate la aceeaşi masă nu sunt indicate pentru că pot apărea probleme cu digestia.

Asocierile sănătoase – Ce se întâmplă în stomac de fapt ?

– Când mâncarea ajunge în stomac, sucul gastric își ajustează acidiatea (ph) și  enzimele astfel încât mâncarea să fie digerată cât mai bine.

– Consumând împreună două alimente care au nevoie de ajustări diferite ale sucului gastric rezultă: un suc gastric, care nu digeră complet niciunul dintre alimente.

– Mâncarea ajunge în intestine incomplet digerată și intră în putrefacție.

–  Rezultatul: acumulare de substanțe toxice în intestin, astfel unele organe cedează și apar bolile cronice.
Asocierile sănătoase – Reguli de bază

Așa facem cele mai sănătoase combinații, fără să ne trezim bolnavi, ca mai apoi să nu știm de unde a apărut boala.

Fructele

Se consumă singure, iar cel mai bun moment al zilei în care să le consumi este dimineaţa, pe stomacul gol. Le poți consuma cu o oră înaintea mesei sau la două ore după masă.

Alimentele care conţin proteine

Se asociază cu legume proaspete şi cu verdeţuri, pe scurt spus, 80% din cantitatea din farfurie să fie verdeţuri şi doar 20% carne. Nu le combina cu carbohidraţi (cartofi, de exemplu), fructe ori dulciuri. Pe de altă parte, legumele proaspete se combină foarte bine şi cu cereale.

Laptele dulce
Este un aliment care se consumă singur. Doar dacă este fermentat ori sub formă de brânzeturi îl poţi combina cu legume ori cu verdeţuri. Nu combina sub nicio formă cu pâine!

Produsele care conțin amidon

Pot fi consumate cu legume şi cu lipide, nu şi cu alimentele proteice ori cu carbohidraţi.

Produsele care conțin amidon: cartofi, banană, dovleac, cereale

Dulciuri: miere, fructe deshidratate, prăjituri

Alimente proteice: carne, lactate
Asocierile sănătoase – Atenţie!

Nu consuma dulciuri la sfârşitul mesei, aşteaptă să treacă 3-4 ore de la masă, ca să le poţi mânca.

Carne şi brânză, la mese diferite

O modalitate bună de a-ţi ajuta digestia este să eviţi să combini, la aceeași masă alimentele de mai sus. Pâinea cu ou, carnea cu cartofii ori cu orez nu sunt cele mai potrivite combinaţii alimentare.

Uleiul (de măsline sau clasic)

Nu merge deloc în combinație cu pâine, cartofi prăjiți sau alte făinoase. Consumă 2-3 lingurițe de ulei pe zi, crud (nepreparat termic), în salate.

Alcoolul și cafeaua nu ajută dieta.

Nu consuma des băuturi alcoolice, dacă nu vrei să te întrebi de la ce te-ai îngrășat. Un pahar mic cu vin, o dată la 2-3 săptămâni, este permis.

Cafeaua trebuie să fie naturală, fără zahăr sau îndulcitori și fără lapte.

Ține, cu încredere, cont de aceste reguli, de fiecare dată când mănânci și îți garantez că după masă te vei simți mai împlinit și mai energic, nu te vei balona niciodată, îți vei îmbunătăți sănătatea generală și îți vei întări organismul, pe termen lung, deoarece elimini una dintre principalele cauze ale bolilor cronice.

2075353900_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.a8844b6b99c383400a2047eb6a41a247.jpeg

sursa

Multumesc frumos ♥️

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...