Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prăjitură cu crema de brânză și ciocolată de casă.

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente pentru blat :

-300 gr mix de cereale(ovăz,secara,grau,orz)
-400 ml lapte
-100 gr îndulcitor (eu am pus eritritol)
-100 gr faina de cocos (puteți folosi de care doriți, eu am făcut cu cocos pentru a diminua cantitatea de carbohidrați)
-esență.
-5 linguri ulei de cocos.
Crema de brânză :-500gr gr brânză dulce
-3 linguri de miere
-esență
-zeama de lămâie.
Crema de ciocolata :10 linguri de lapte praf degresat.
-5 linguri de pudra de roscove sau cacao
-esență
-lapte dulce.
Mod de preparare :se pune pe foc într-o cratiță laptele cu îndulcitorul, când se topește se adaugă cerealele, uleiul de cocos și se lasă la fiert 5 minute, după care se adaugă și faina de cocos. Se amesteca totul și se oprește focul. Se adaugă esență și se pune compoziția în tava cu hârtie de copt, după care se da la cuptorul încins la 180 gr pana se rumenește frumos.
Între timp se amestecă brânza cu mierea si zeama de lămâie și se mixează pana devine o pasta fina. După ce s a răcit blatul, se întinde crema de brânză peste el și se da la rece
Crema de ciocolata :se amesteca ingredientele uscate, se adaugă îndulcitor, esență și lapte dulce pana când obținem o crema precum o smântână groasa, pe care o punem după preferința peste prăjitură. Eu am uns cu dulceață de căpșuni fără zahar, apoi am adăugat din loc în loc cu lingurița crema de ciocolata.. Am ornat cu fulgi de migdale.
Dacă va doriți o prăjitură cu blat moale, puteți insiropa blatul cu apa, esență și îndulcitor înainte de a pune crema de brânză.

2020708173_WhatsAppImage2022-02-25at15_00_11.jpeg.a2d1065ff3b5d7d1175dea51162c9476.jpeg