Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Masa de prânz -Rețete!


Monica Badea

Recommended Posts

Daca te hotarasti sa adopti un stil de viata sanatos trebuie, inainte de toate, sa schimbi planul alimentar. O dieta sanatoasa te va ajuta sa scapi de kilogramele in plus, fara a-ti pune sanatatea in pericol.
Masa de pranz este foarte importanta pentru ca iti ofera energia necesara pentru a duce la final tot ce ai de facut pe parcursul zilei.  Pentru a te ajuta sa iti schimbi alimentatia, am pregatit pentru tine 5 retete sanatoase, ideale pentru masa de pranz care pot fi după caz,pentru slăbire sau mentinere(respectați tabelul combinațiilor in slăbire)

Luni: Creveti cu orez brun
Portii: 6
Calorii: 300
Alte informatii nutritionale: 9 g grasimi, 120 mg colesterol, 330 mg de sodiu, 29 g carbohidrati, 22 g proteine

Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline extravirgin, 1 ceapa, 1 catel de usturoi pisat, 1 cana de orez brun, 2 cani de supa de legume, 1 lingurita de rozmarin proaspat, 3 linguri de patrunjel tocat marunt, ¼ lingurita de sofran, 500 g creveti, ½ cana de parmezan ras

Intr-o tigaie, incinge uleiul si caleste ceapa si usturoiul. Adauga orezul si gateste-l pret de 2 minute, amestecand constant. Pune apoi si ½ cana de supa de legume, rozmarinul, patrunjelul si sofranul, amestecand incontinuu. Acopera tigaia cu un capac . Pe masura ce supa de legume se evapora, mai adauga treptat cate o jumatate de cana. Dupa 30 de minute, orezul ar trebui sa fie gatit.
Separat, pune o oala cu apa la fiert. Fierbe crevetii pana cand capata o culoare roz, apoi strecoara-i si lasa-i sa se usuce.
Inainte de a opri focul orezului, adauga parmezanul si crevetii. Amesteca bine si serveste apoi asezonat cu patrunjel si parmezan.

Marti: Pizza vegetariana

Portii: 6
Calorii: 323
Alte informatii nutritionale: 17 g grasimi, 19 mg colesterol, 512 mg de sodiu, 33 g carbohidrati, 15 g proteine

Ingrediente: 1 aluat de pizza din faina integrala, 2 cani de florete de broccoli, ¼ cana de apa, un praf de sare, un praf de piper, ierburi aromatice, ½ cana de sos pesto, 1 cana de mozzarella light rasa.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Acopera o tava cu hartie de copt. Intinde apoi aluatul de pizza in tava si introdu-l in cuptor pentru a-l coace pret de 10 minute. Intre timp, fierbe broccoli in ¼ cana de apa, intr-o tigaie antiaderenta acoperita cu capac. Adauga ierburile aromatice, sare, piper si gateste pret de 4-5 minute.

Scoate apoi blatul de pizza din cuptor, acopera-l cu sosul pesto, apoi adauga broccoli-ul gatit si mozzarella rasa. Baga tava la cuptor si scoate-o dupa 8-10 minute.

Miercuri: Salata cu pui la gratar

Portii: 2
Calorii: 150
Alte informatii nutritionale: 5 g grasimi, 60 mg colesterol, 170 mg de sodiu, 3 g carbohidrati, 22 g proteine
Ingrediente: 1 cana de piept de pui gatit la gratar, ¼ cana de telina maruntita, 2 linguri de ceapa verde tocata marunt, 1 lingura de maioneza light, 1 lingurita de mustar, zeama de la ½ lamaie, piper

Amesteca toate ingredientele intr-un bol. Serveste fie ca atare, fie asezonata cu legume proaspat taiate precum rosii, castraveti sau ardei gras. Salata cu pui poate fi servita si sub forma de sandvis, bagata intr-o bagheta din faina integrala.

Joi: Paste cu broccoli si branza feta

Portii: 6
Calorii: 264
Alte informatii nutritionale: 6 g grasimi, 14 mg colesterol, 450 mg de sodiu, 44 g carbohidrati, 11 g proteine

Ingrediente paste: 3 cani de paste integrale, 2 cani de broccoli maruntit, 1 ¾ cana de rosii cherry taiate pe jumatate, 35 g de naut, ½ cana de branza feta maruntita, piper
Ingrediente dressing: 1 catel de usturoi maruntit, ¼ lingurita de sare, ½ cana de lapte batut, ¼ cana de maioneza light, 3 linguri de oregano proaspat sau 1 lingura de oregano uscat, 1 lingurita de otet alb

Prepara dressingul pastelor pisand usturoiul si sarea impreuna, pana cand devin o pasta. Adauga apoi laptele batut, maioneza, oregano si otetul si amesteca.
Prepara apoi pastele fierband-le potrivit instructiunilor de pe ambalaj. Strecoara-le si lasa-le la racit. Adauga apoi broccoli, rosiile, nautul, branza feta, piperul si dressingul preparat anterior. Amesteca bine si savureaza.

Vineri: Salata de oua

Portii: 4
Calorii: 135
Alte informatii nutritionale: 7 g grasimi, 189 mg colesterol, 314 mg de sodiu, 7 g carbohidrati, 11 g proteine

Ingrediente: 3 linguri de iaurt degresat, 3 linguri de maioneza light, ¼ lingurita de piper macinat, 1/8 lingurita de sare, 8 oua fierte tare, ½ morcov tocat, ½ castravete tocat, ¼ cana de ceapa verde tocata marunt

Amesteca iaurtul, maioneza, sarea si piperul intr-un bol. Taie ouale fierte pe jumatate si renunta la 4 galbenusuri. Adauga albusurile si cele 4 galbenusuri ramase in bol si paseaza-le. Adauga apoi morcovul, castravetele si ceapa verde.

266644105_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.509e20b6a56c84d9558421cefda69a61.jpeg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...