Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cozonac de post, fără frământare.


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente :

-250gr faina de cocos.
-250gr faina integrala.
-250ml lapte de cocos.
-150gr îndulcitor (eritrit am folosit)
-40gr drojdie proaspătă.
-1 lingurița de sare.
-80ml ulei (eu am pus de cocos)
-esență.
Se poate face din orice fel de faina, eu am ales cocos, pentru a reduce cantitatea de carbohidrați. Faina de cocos are de 4 ori mai putini carbohidrați decât faina de grâu. Pentru a putea lucra cu aluatul, puteți adauga 20-30gr de faina în plus.. Depinde de cât de bine absoarbe lichidele.
Pentru umplutura :-5linguri de karob.
-5linguri de sirop de agave.
-miez de nuca.
-stafide
Mod de preparare :se încălzește ușor laptele de cocos, se adaugă jumătate din îndulcitor și drojdia, se amesteca bine și se lasă la căldură 10minute.
Într-un vas se pune faina si restul ingredientelor, se amesteca și se pune apoi ușor laptele cu drojdia, amestecând cu o lingura de lemn. Când aluatul se întărește, se amesteca cu mâna pana când se încorporează totul și devine un aluat elastic.
Se da la dospit la căldură pentru 1 ora.
Se pregătește umplutura. :siropul de agave se amesteca cu pudra de roscove (karob), apoi se adaugă miez de nuca și stafide.
Se întind doua foi din aluat, se pune umplutura și se rulează. Se împletește cozonacul, și se pune în tava cu hârtie de copt, după care se pune la căldură la dospit pentru o ora, sau pana când își dublează volumul.
Se da cozonacul la cuptor pentru 40 minute la 180 grade, sau pana când trece testul scobitorii. La scoatere se unge cu putina apa cu miere și se presară puțin zahar brut pentru aspect.Se taie doar după răcire.

777050677_WhatsAppImage2022-02-25at20_27_34.jpeg.a269cfee141f5ef5f3d6f28bcaaf1d2f.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...