Monica Badea Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Ingrediente: - 50 ml oțet(sau zeama de la 2 lămâi ) -150 g măsline fără sâmburi sau orice alte legume va plac (tocate cubulețe ) -sare -2 linguri de agar agar (gelatină vegetală) - 250 ml apă -500 gr boabe de soia PREPARARE: Se poate folosi și gelatină normală dizolvată conform instrucțiunilor de pe plic(dar tofu nu mai iese de post ) Se pun boabele de soia la înmuiat în apă rece pentru minim 12 ore. Se scurge apa și se pune apă curată, aproximativ 3 l..cu blenderul vertical mixam și obținem o pastă albă precum smântână. Se blendează totul până când se sparg toate boabele. Se pune compoziția pe foc și se amestecă frecvent deoarece se poate lipi(atenție! când ajunge la punctul de fierbere, se umflă precum laptele). Când ajunge la punctul de fierbere, se oprește focul și se strecoară totul printr- o sită acoperită cu tifon, astfel încât laptele rezultat să fie într-o oală care poate fi pusă din nou pe foc. Punem oala cu lapte pe foc și când atinge punctul de fierbere, adăugăm în 3 reprize oțetul dizolvat cu puțină apă(sau zeama de lămâie )Amestecăm energic și lăsăm să se aleagă zerul. După ce s-a ales zerul, strecurăm printr-o sită acoperită cu tifon și punem brânza(tofu) la scurs. După aproximativ o ora punem pe foc 250 ml de apă în care adăugăm 2 linguri de agar agar și fierbem la foc mic pentru 5 minute. Punem tofu într-o cratiță, potrivim de sare, adăugăm măslinele tăiate după preferințe sau legumele și punem și gelatina vegetală. Amestecăm energic și punem tofu în forma dorită după care dăm la rece. ATENȚIE! Gelatina vegetală se încheagă în orice preparat în 5 minute, deci trebuie lucrat rapid. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.