Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

TOFU CU LEGUME


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente:
- 50 ml oțet(sau zeama de la 2 lămâi )
-150 g măsline fără sâmburi sau orice alte legume va plac (tocate cubulețe )
-sare
-2 linguri de agar agar (gelatină vegetală)
- 250 ml apă
-500 gr boabe de soia
PREPARARE:
Se poate folosi și gelatină normală dizolvată conform instrucțiunilor de pe plic(dar tofu nu mai iese de post )

Se pun boabele de soia la înmuiat în apă rece pentru minim 12 ore.
Se scurge apa și se pune apă curată, aproximativ 3 l..cu blenderul vertical mixam și obținem o pastă albă precum smântână. Se blendează totul până când se sparg toate boabele. Se pune compoziția pe foc și se amestecă frecvent deoarece se poate lipi(atenție! când ajunge la punctul de fierbere, se umflă precum laptele).
Când ajunge la punctul de fierbere, se oprește focul și se strecoară totul printr- o sită acoperită cu tifon, astfel încât laptele rezultat să fie într-o oală care poate fi pusă din nou pe foc. Punem oala cu lapte pe foc și când atinge punctul de fierbere, adăugăm în 3 reprize oțetul dizolvat cu puțină apă(sau zeama de lămâie )Amestecăm energic și lăsăm să se aleagă zerul. După ce s-a ales zerul, strecurăm printr-o sită acoperită cu tifon și punem brânza(tofu) la scurs. După aproximativ o ora punem pe foc 250 ml de apă în care adăugăm 2 linguri  de agar agar și fierbem la foc mic pentru 5 minute.
Punem tofu într-o cratiță, potrivim de sare, adăugăm măslinele tăiate după preferințe sau legumele și punem și gelatina vegetală. Amestecăm energic și punem tofu în forma dorită după care dăm la rece.

 

ATENȚIE! Gelatina vegetală se încheagă în orice preparat în 5 minute, deci trebuie lucrat rapid.

1942236478_WhatsAppImage2022-03-03at10_32_34.jpeg.326ebd548f00b8b23984d9a7b244a410.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...