Monica Badea Posted March 3, 2022 Posted March 3, 2022 Clătite(lipii ) de quinoa!Ingrediente și mod de preparare:-100 gr quinoa albă am pus-o la hidratat în apă rece pt 3 ore ,am scurs apoi apa in care a stat ,am spălat bine quinoa și am adăugat peste ea 1 pahar cu apă,1 praf de sare și 1 praf de turmeric (pt culoare ),am dat la blender totul până când am obținut un aluat ca pt clătite (o idee mai subțire ),apoi am pus o tigaie la încins ,am uns cu puțin ulei și am turnat compoziție ca și la clătitele din făină !Am copt pe fiecare parte câte 2-3 minute! Din această cantitate am obținut 4 clătite (lipii )..se pot umple cu orice (dulce sau ca și aperitiv )..eu azi le-am umplut cu o cremă “nuttela “ pe bază de cartofi dulci (fără zahăr )!!! Rețeta Cremă “nutella “,fără zahăr!Ingrediente și mod de preparare:150 gr curmale fără sâmburi pe care le-am pus la hidratat în 200 ml de apă rece pt 2 ore ,5 cartofi dulci (aproximativ 700 gr au avut )pe care i-am copt (1 oră la 160 grade )după care i-am curățat de coajă ,50 gr cacao !Am dat curmalele cu apa in care au stat la blender ,până când am obținut o pastă omogenă,am adăugat și cei 5 cartofi dulci și 50 gr cacao și am mixat cam 4-5 minute până când am obținut o pastă fină ..am dat crema la rece ..după 30 de minute e perfectă pt orice umpluturi :clătite,torturi,prăjituri..chiar și pe pâine precum nuttela ! Quote
Recommended Posts