Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Rulada cu aluat dospit!

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente
-400 gr făina integrala
-1 plic de drojdie uscata
-5-6 curmale date la blender cu putina apa
-50 ml ulei
-apa calda
Se pune drojdia intr-o ceașca cu apa calda și o lingura de făina
După 10 minute se adauga in restul de făina și se amesteca bine,se adauga și curmalele după care apa calda astfel încât sa obținem un aluat ca pentru cozonac(eu am pus cam 200 ml)..punem și uleiul puțin cate puțin și framantam 3-4 minute după care dam aluatul la dospit la rece(la frigider)pentru o ora!
Întindem aluatul pe masa de lucru și umplem cu ce ne dorim,eu am pus un borcan de gem de prune,miez de nuca și curmale!
Rulam ușor și dam la dospit la cald pentru 20-30 de minute.
Coacem Rulada la 180 de grade pentru 40 de minute și după ce se răcorește o decoram după plac;eu am folosit o glazura făcută la rece din 3 linguri de cacao,3 linguri de ulei de cocos topit și 2 linguri de miere!

1240569257_WhatsAppImage2022-03-05at07_17_21.thumb.jpeg.fcee48c9e1de1f84c8976b53272e8205.jpeg