Monica Badea Posted March 5, 2022 Posted March 5, 2022 INGREDIENTE: - 250 g de făină de secară - 100 g de tărâțe de grâu spelt - 100 g de tărâțe de ovăz - 100 g făină integrala -10 g drojdie uscată - 2 linguri semințe de Chia - amestec de semințe(in, floarea soarelui, dovleac, cânepă, susan) ü sare - apă caldă PREPARARE: Se pune drojdia cu puțină apă caldă în făina neagră și se amestecă bine, apoi se lasă la dospit aproximativ 10 minute. După dospire se adaugă restul ingredientelor și apă caldă până când obținem un aluat oarecum gros, dar bun pentru turnat în tavă, nu pentru modelat. Se tapetează forma dorită cu hârtie de copt, se pune compoziția și se dă la dospit la căldură pentru 30-40 de minute și se coace la 160 de grade aproximativ o oră, deoarece hrișca e posibil să dea umiditate mai mare. Folosiți hârtie de copt și deasupra pentru a preveni arderea pâinii. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.