Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente vegetale bogate in calciu!


Monica Badea

Recommended Posts

Calciul este un mineral esențial pentru sănătatea sistemului osos și a dinților, carența de calciu putând cauza oboseală, sete, greţuri, depresie, dureri osoase, osteoporoză și chiar calculi renali.
Pe lângă rolul structural, calciul are și roluri funcţionale: acesta fiind implicat în procesul de coagule a sângelui, în contracţia musculară, în activitatea cardiacă, în producerea secreţiei lactate și în absorbția vitaminei B12.

Pe lângă lactate și ouă, calciul ni-l putem procura și dacă introducem în dietă următoarele alimente:

fasolea - stimulează digestia, reduce grăsimea din sânge, reglează glicemia, stimulează imunitatea și reface musculatura, fiind bogată nu doar în calciu, ci și în proteine, fibre, magneziu, fosfor, fier, zinc, potasiu și vitaminele A, B6, B9, B12, C și K;
legumele cu frunze verzi - precum spanacul, rubarba, napul, sparanghelul, mazărea, broccoli sau varza kale, sunt surse importante de vitamine (A, C, B, K), minerale (mangan, magneziu, fier, potasiu, fosfor), fibre și clorofilă;
fructele uscate - precum caisele, prunele sau smochinele au efect hipotensor, antianemic și stimulează circulația sangvină. Pentru că fructele uscate conțin o cantitate mare de zaharuri, acestea trebuie consumate cu moderație, doar între mesele principale;
nucile și semințele - precum, migdale, caju, fistic, nuci, semințe de in, semințe de susan, semințele de chia protejează sistemul cardiovascular, memoria, sănătatea orală, vederea, susțin metabolismul și încetinesc procesele de îmbătrânire. Deoarece acestea au un indice caloric ridicat, nu se va consuma mai mult de un pumn, între mesele principale
fructele - precum portocalele, murele, rodiile sau coacăzele sunt bogate atât în antioxidanți, cât și în calciu, vitamina A, fier, potasiu, magneziu, fier și fibre. Protejează astfel nu doar sistemul osos, dar și pe cel cardiovascular, digestiv și renal.
Alte surse importante de calciu sunt cerealele integrale (quinoa, amaranth, soia), pătrunjelul și ierburile aromatice (mărar, cimbru, rozmarin, salvie, oregano).

1121835911_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.5ea7d2da1fb507cbb87759adcf917b8e.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...