Monica Badea Posted March 7, 2022 Posted March 7, 2022 Ingrediente : -500 gr cartofi fierți(3-4 cartofi potriviți) -5-6 castraveti murati -1borcan(800ml) cu gogoșari -2 morcovi potrivit de mari -sare -150 gr țelina cruda data pe răzătoare -maioneza vegetală(eu am pus făcută in casa,cu conținut redus de ulei) Rețeta maioneza Ingrediente: -1 lingura cu vârf de orez bine fiert(poate fi konjak,brun,brut,integral,alb) -100 ml de lapte vegetal fără arome sau AquaFaba(apa de năut) -1 lingura de ulei(eu pun de măsline) -sare -zeama de lămâie după gust Se pune orezul la blender,se adauga laptele și se mixează puțin,apoi se adauga uleiul ,după 1-2 minute de mixat,se adauga sare și zeama de lămâie,un praf de turmeric pentru culoare sau dacă nu o doriți de post,puteți adauga galbenus de ou fiert! Se poate adauga după gust și o lingurița de muștar,iar dacă vreți sa o folosiți ca și smântâna,nu adăugați nici ou,nici turmeric și nici muștar! Mod de preparare -se toaca mărunt legumele fierte,apoi gogoșarii și castraveții(aceștia se scurg bine de lichid),se da țelina cruda pe răzătoare și se pun împreuna într-un vas mare. Se amesteca bine și se adauga maioneza atât cât doriți sa fie de cremoasă salata,după care se potrivește de sare! Se pune într-un vas,castron,farfurie și se ornează după preferința! 2 Quote
Daniela Violeta Posted August 5, 2022 Posted August 5, 2022 Super de bine arata !!! Multumim ptr.reteta !!!😘 1 Quote
Recommended Posts