Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Reguli de urmat în post,pentru a putea slăbi!


Monica Badea

Recommended Posts

Mulți dintre cei ce au ținut post se plâng că în loc să slăbească au ajuns să se îngrașe.

Și de această dată sunt de părere că alegerea uneia sau alteia dintre aceste metode de slăbit în post ori în afara lui trebuie să se bazeze pe o cunoaștere riguroasă a organismului nostru în primul rând și pe o respectare a unor principii alimentare sănătoase.

Reguli de urmat în timpul postului pentru a slăbi

Din start vă spun că aceste reguli nu sunt exclusive pentru post, ele sunt reguli folositoare pentru orice regim de viață.

Dă sfoară în țară că ții post, astfel vei fi mai puțin expusă la tentațiile posibile fluturate de către familie, prieteni colegi de muncă.
Ai în vedere consumarea unor alimente bogate în fibre, așa cum sunt fulgii de ovăz ori făina de ovăz, alimente bogate în fibre, care ajută la stabilizarea glucozei în sânge dar mai ales susțin eliberarea serotoninei, oferindu-ne relaxarea binevenită în această perioadă.
Consumă alimente care reduc pofta de mâncare, precum apa, ceaiul, supele de zarzavaturi (vă recomand cu drag supa cremă de legume cu una-două felii de pâine graham pentru un prânz sănătos)
Consumă multe legume și salate, alimente care au un aport deosebit de energie. Vei vedea că nu doar că te vei simți mai ”ușoară” dar vei avea și un ton psihic mult mai bun. Pentru ajutarea tranzitului folosiți și o linguriță de ulei (dar nu exagerați deoarece are multe calorii). Dacă vă este foame între mese, puteți să consumați un morcov mare crud. Un morcov, un ardei capia, pot fi gustări ideale între mese, care să nu vă disturbe dieta de slăbit.
Renunțați la consumul de zahăr și de amidon. Consumați cât mai multe fructe proaspete, îndeosebi în prima parte a zilei. O salată de fructe poate să-ți însenineze ziua la primele ore ale dimineții. Dar nu este obligatoriu să fie salată, puteți mânca o portocală, un kiwi, un avocado, o piersică, ori alte fructe care vă plac (evitați totuși bananele în exces, strugurii, precum și fructele uscate).
Stai departe de localuri, mai ales că în perioadele premergătoare sărbătorilor de Paște de Crăciun patiseriile, cofetăriile ne ademenesc cu tot felul de bunătăți interzise într-un regim de slăbit. Plus de asta, excesul de zaharuri și grăsimi sunt dăunătoare nu doar pentru slăbire ci pentru sănătate în general.
Renunță la alcool, renunță la sucurile acidulate cu sau fără adaos de zahăr.
Cele 7 ore de somn sunt ”sfinte” și nu ar trebui să renunți la ele, fie că e post sau nu, fie că urmezi o dietă sau nu. Un somn bun face ca împreună cu o dietă echilibrată, cu un aport bun de lichide și o activitate fizică intensă să eliminăm kilogramele în plus, să obținem o slăbire de durată, fără a ne strica sănătatea.
Dieta de slăbire în post trebuie să suplinească pe cât posibil elemente ce ne lipsesc datorită restricțiilor alimentare din această perioadă: macronutrienți – proteine, lipide, glucide, micronutrienți – vitamine și minerale.

O alimentație necesară pentru a ne păstra intactă sănătatea trebuie să aibă în vedere un aport caloric echilibrat care să permită derularea activităților fiziologice de bază.

De asemenea, trebuie să facem astfel încât să ne păstrăm și energia necesară proceselor esențiale, cum e cel al digestiei ori al activităților fizice de zi cu zi, la muncă și acasă.

Să nu uităm că proteinele de origine animală sunt mult mai bogate în aminoacizi esențiali decât proteinele vegetale. Asta înseamnă că vom avea nevoie de un aport mai mare de proteine vegetale pentru a suplini lipsa celor de origine animală.

Lipidele, pe de altă parte, pe care noi le luam din carne, din produse lactate, din uleiuri și fructe oleaginoase, trebuiesc și ele întărite ca prezență în alimentația zilnică, având în vedere că multe dintre surse vor lipsi în post.

Glucidele provenite din lactate, din pește, pot fi suplinite cu cele prezente în paste făinoase, orez, cartofi, legume și fructe.

Mineralele și vitaminele necesare unui organism sănătos pot fi ușor asimilate printr-un consum echilibrat de legume și fructe crude. Pentru unele dintre ele, cum ar fi vitamina B12 (esențială pentru sănătatea creierului) care se găsește în mare parte în carne, ouă și lactate va trebui să găsim înlocuitori: cereale fortificate, ciupercile Shiitake deshidratate, murături, drojdie de bere, boabe de soia fermentate etc. Am insistat pe compensarea vitaminei B12 pentru că lipsa ei din organism poate să conducă la anemie, tulburări de vedere, amorțeală la nivelul membrelor, stare de slăbiciune, senzație de extenuare, etc.

1470789442_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.7a113f3c401def625e537404bcfc99a7.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...