Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

De ce ne îngrășăm în zona abdomenului?!


Monica Badea

Recommended Posts

Tesutul gras care se depune in jurul taliei si pe abdomen este cel mai periculos pentru sanatate, medicii sustinand ca ajunge sa functioneze ca o glanda, atacand inima, ficatul si alte organe, cu urmari ca boli cardiace, diabet, accidente vasculare si infarcturi.
Tiroida este o glanda care raspunde de metabolism, astfel ca tuburarile sale se pot traduce prin accelerarea (hipertiroidie) sau incetinirea (hipotiroidie) metabolismului.
Prin metabolism intelegem o serie de procese care au loc in organism si sunt legate de nutrienti, de glucide, lipide si proteine. Incetinirea metabolismului se traduce si prin incetinirea arderilor, asadar persoanele care sufera de hipotiroidie sau tiroidita autoimuna vor avea predispozitie spre ingrasare.
Sindromul sau boala Cushing
Boala Cushing se caracterizeaza prin afectarea glandelor suprarenale, implicand tulburari in secretia hormonului nu mit cortizol – hormonul stresului.

In Boala Cushing apar multe tulburari in organism, dar si cresterea rapida a circumferintei taliei prin depunderi de grasime. Din pricina cresterii rapide a “burtii”pielea nu reuseste sa se adapteze si se produc vergeturile, specifice acestei boli.

Afectiuni ale ovarelor
Sindromul ovarelor polichistice, dar si alte afectiuni ovariene se caracterizeaza prin tulburari hormonale care predispun la ingrasare in zona abdomenului.

De asemenea tumorile din sfera ginecologica pot proemina in abdomen sau asociaza ca simptom balonarea si constipatia.

Afectiuni hepatice
Ficatul gras functioneaza mai greu si predispune la depozitarea grasimii in jurul abdomenului. Uneori pcientii confunda ascita cu tesutul gras. Ascita apare la persoanele cu afectare hepatica grava, in cancere sau hepatite virale in stadiu avansat.

799212481_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.4ebc357256fb2a80a215dc5f555fb3c5.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...