Monica Badea Posted March 14, 2022 Posted March 14, 2022 Ingrediente -500 gr făina de care doriți(eu am pus neagră ,alba și de secara ..200 gr albă ,150 gr neagră,150gr de secara ),50gr făina de tapioca(Opțional) -10 gr drojdie(eu am pus uscata) -apa calda -50 ml ulei -sare -mix de semințe Se pune drojdia la dospit intr-o ceașca cu apa călduță și o lingura de făina pentru 10 minute! După ce s-a dospit se adauga in restul de făina și se încorporează! Se adauga sare și puțin cate puțin apa calda pana când obținem un aluat normal pentru o pâine(eu am pus 200 ml) Se adauga și uleiul si semințele și se frământa 3-5 minute! Dam la dospit aluatul la cald,pana își dublează volumul Formam chiflele și punem pe hârtie de copt in tava! Lăsam la cald,la dospit aproximativ 40 de minute,ungem cu apa deasupra și dam la cuptor la 180 de gr pentru 30-35 de minute! Când scoatem chiflele ungem din nou cu apa deasupra și le invelim pentru a deveni pufoase! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.