Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

De ce să consumi carbohidrați doar dimineața?!


Monica Badea

Recommended Posts

Cu toții știm foarte bine că pentru a da jos câteva kilograme: în primul rând trebuie să renunțăm la făinoase, dulciuri, prăjeli și să mergem regulat la sala de sport. Cu toate acestea, continuăm să apelăm la diverse diete, în speranța că așa vom pierde din greutate, fără mult efort. Și totuși, revenind la subiect ce se va întâmpla cu corpul unei persoane care a refuzat, să consume carbohidrați după ora 14:00?
1. Nivelul de zahăr din sânge se va menţine constant
Consumul de carbohidrați mărește nivelul zahărului din sânge. Stimulează producția de insulină, ceea ce duce la scăderea nivelului de glucoză. Insulina se descurcă cu o cantitate mică de carbohidrați, totuși, dacă se confruntă cu o activitate „mare”, atunci va transforma excesul de zahăr în grăsime, ceea ce este foarte dificil de convertit în energie.

2. Vom slăbi
Ce este evident. De la o moleculă de zahăr din organism, se formează două molecule de grăsime. Cu cât consumăm din ce în ce mai des carbohidrații, mai ales seara, cu atât mai probabil vom crește în greutate.

3. Pancreasul va funcționa cum trebuie și toate funcțiile lui vor rămâne intacte
Nivelurile crescute de insulină încalcă producția hormonului de creștere, care este foarte important pentru organism, somatotropină (hormonul peptidic secretat de lobul anterior al glandei pituitare).Acesta ne ajută să creștem și să ne dezvoltăm de la naștere. Vârful activității sale este timpul de noapte. De aceea, încărcarea de carbohidrați seara inhibă activitatea acestui hormon și reduce impactul pozitiv: pierderea în greutate, întărirea țesutului muscular și osos, producția de sirtuine – substanțe speciale care neutralizează genele îmbătrânite, crescând astfel longevitatea.

4. Reduc digestia din intestin în timpul somnului
Acest lucru va reduce formarea de acizi organici și alcooli care irită pereții intestinali și contribuie la procesul inflamator.

Însă nu toți carbohidrații sunt dușmanii sănătății noastre, unele produse sunt chiar benefice chira dacă le vom consuma și în a doua parte a zilei. Regula de bază este ca acestea să fie comsumate în proporții mici.

Carbohidrații răi

Cerealele rafinate
Pâinea albă
Gogoșile
Biscuiții
Prăjiturile
Băuturile acidulate
Crispurile
Chipsurile
Pastele făinoase
Siropurile din dulceață
Carbohidrații buni

Cerealele integrale
Pâinea integralâ
Fructele
Legumele
Orezul brun
Turtele și biscuiții de ovăz
Orzul
Fasolea
Lintea
Cartofii
După aproximativ o lună, de respectare a un regim alimentar corect, o să fie mult mai ușor să renunți la dulciuri și alte obiceiuri proaste. Datorită faptului, că psihologic o persoană care refuză să consume carbohidrații după ora 14:00, va tinde să-și diversifice dieta și va recurge la căutarea de noi produse și rețete interesante. Ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale!

665513276_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.a14efc1df1b75afb322ba72e88fb8124.jpeg

sursa

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...