Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Reguli sănătoase-slăbire garantată!


Monica Badea

Recommended Posts

Este important sa stim ce asezam la baza, in centrul si in varful piramidei alimentelor. De principiu, minim 35% din meniul zilnic trebuie ocupat de vegetale (legume si fructe), 25% trebuie ocupat de cereale (grau, orz, secara, quinoa, hrisca, porumb etc), 20% de produse dense precum carnea, lactatele, ouale (proteine animale pentru omnivori) sau fasole, linte, naut, mazare (proteine vegetale pentru vegetarieni). Spre varf, avem 10% ocupate de nuci, uleiuri si seminte, si maximum 5-10% ocupate de produse mai putin sanatoase, cum ar fi cele tip fast-food sau dulciurile.

Combina minimal.

Una dintre cele mai bune metode de a ne echilibra alimentatia este sa invatam sa simplificam continutul farfuriei, pe metoda dietelor disociate. Asta inseamna sa nu consumam mai mult de 2-3 ingrediente odata si ca ele sa provina din grupe alimentare compatibile. Friptura se poate combina cu salata verde (fara cartofi prajiti sau sosuri adiacente), branza doar cu legume, mamaliga sau cartofi (fara paine), painea doar cu un ingredient simplu (zacusca, icre, salata de vinete), iar fructele crude se mananca singure, pentru o digestie eficienta.

Inlocuieste zaharul.

Alb sau brun, zaharul contine foarte multe calorii goale, fara valoare nutritiva. Ca alternative sanatoase, foloseste cu moderatie mierea si alti indulcitori de natura vegetala, precum siropul de stevia sau de agave, evitand cu desavarsire pastilele sintetice tip zaharina.

Consuma inteligent.

Cand vine vorba de mancare, expresia „mai putin e mai mult” e perfect valabila. Mancarea saraca nutritional – cea tip fast-food, patiseriile si dulciurile din comert necesita un consum mai mare si mai des, ceea ce duce la kilograme in plus si o sanatate mai subreda pe termen lung. In schimb, consumul de alimente dense nutritional – dovleac, conopida, broccoli, linte, lactatele integrale, oua organice, ne satura mai repede cu mai putin

241364680_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.02235024c9aecdb9d6e7e2b1cefa3886.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...