Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce trebuie să faci pentru o slăbire corectă?!


Monica Badea

Recommended Posts

Dietele sunt adesea tentante prin promisiunea de a te ajuta să pierzi rapid în greutate. Multe programe populare de slăbit promit simplitate și rezultate 100%. Problema este că majoritatea dietelor extreme sunt irealizabile sau nu funcționează.

Pentru a scăpa de kilogramele în plus, nu este necesar să urmezi regimuri dietetice radicale care îți pot dăuna sănătății. Primul lucru ce trebuie să îl faci este să dezvolți deprinderi alimentare sănătoase și să te disciplinezi.
Dieta corectă ce nu dăunează sănătății

Metabolismul este un termen general folosit pentru a definirea tuturor reacțiilor chimice efectuate de celulele din corp. Pentru ca metabolismul tău să te ajute să slăbești, e bine să consumi întreaga gamă de substanțe folositoare și nutrienți:

Grăsimi
Proteină
Glucide
Vitamine
Minerale
Din păcate, multe femei nu acordă suficientă atenție nutriției corecte. Un exces sau o deficiență de elemente esențiale are un efect foarte negativ asupra figurii și sănătății.

Alimentația corectă pentru pierderea în greutate

Pentru a determina dieta care ți se potrivește cel mai bine, trebuie să analizezi necesitățile și obiectivele tale individuale. De exemplu, pentru persoanele cu greutate în exces,  recomand o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați. Dar, s-ar putea ca această dietă să nu fie întotdeauna cea mai bună opțiune. De exemplu, o femeie care se implică activ în sport are nevoie să obțină multă energie din carbohidrați.

Dacă slăbești, trebuie să controlezi aportul de calorii. Organismul trebuie să cheltuiască mai multe calorii decât primește.

Nu este necesar să abordezi lucrurile cu fanatism. Dacă ai un stil de viață sedentar, corpul tău are nevoie de minimum 1200 kcal pe zi.

Ce să mănânci ca să slăbești

Primul principiu este că poți să mănânci orice, dar nu oricând:

Dulciurile, făina și cerealele cel mai bine să le ia la micul dejun, astfel încât organismul va avea suficient timp pentru a le consuma;
Nu ar trebui să mănânci niciodată cu două ore înainte de somn, indiferent dacă vorbim despre somnul noaptea sau în timpul zilei. Tot ce mănânci înainte de culcare se depune pe șolduri.
Al doilea principiu este că poți să mănânci orice, însă în cantități mai mici:

Alimente prăjite, sucuri și alcool – pe acestea este mai bine să le consumi nu mai mult de 2-3 ori pe lună;
Dulciuri poți să consumi în fiecare zi, dar în cantități extrem de mici. Atunci când eviți dulciurile complet aceasta îți poate crește apetitul.
Și un ultim sfat: nu uita să fii activă fizic și să faci sport! Acest lucru nu este atât de dificil pe cât pare.

Încearcă să faci exerciții timp de cel puțin 20-30 de minute pe zi, altfel antrenamentul va ineficient. Dacă activitatea fizică este însoțită de dietă, pierderea în greutate va deveni foarte vizibilă.

434775657_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.a983ac40115b9715fb22ba719a67729d.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...