Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

De ce nu poți să slăbești?!-4 posibile cauze!


Monica Badea

Recommended Posts

Cauzele pentru care nu poți slăbi pot fi numeroase. Dacă ții o dietă și e destul de strictă dar nu mai slăbești deja, e ceva normal. Te intrebi adesea ,,de ce nu mai slăbesc chiar dacă țin dietă?’’ O să găsești un răspuns mai jos, în acest articol.

Ai vrea să slăbești eficient dar toate aceste diete crează doar înfometare și ai impresia că pierzi timp considerabil? Ai dreptate! Slăbitul este în sine un proces plăcut dacă știi cum să privești lucrurie. Am mai zis că întrebarea ,,de ce nu pot să slăbesc?’’ poate avea multe cauze. Astăzi tu o să le afli pe cele mai răspândite. Uite 4 cauze principale:
Nu faci mișcare

Corpul nostru are nevoie de mișcare pentru a funcționa cum știe mai bine. Când îți întrebi prietenii cu disperare ,,de ce nu pot slăbi?’’ ar fi okay să te gândești la cât de mult te miști. Pe lângă toate, fă mișcare corect! Da, da, ai auzit bine, mișcarea se face corect. Cum? Păi, dacă te miști moderat nu prea are sens. Specialiștii recomandă 60 minute de mișcare în zi. Dacă faci sport atunci poți să reduci mișcarea la 30 minute.

Dacă tot vorbim despre sport, vorbește cu un specialist despre antrenamentul tău zilnic. Trebuie să fii informat despre exerciții, care sunt benefice și care nu. Antrenează-ți mai mult grupele de mușchi care ai nevoie. Dacă o să incluzi corect sportul în viața ta, acel ,,de ce nu slăbesc?’’ o să dispară. Acum, că știi cum să acționezi, ar fi bine să depui eforturi mai mari. Mai ales că sportul nu face rău nimănui.

 

Urmezi o dietă greșită

Convingerea mea, că măcar odată în viață ai folosit o dietă plină de popularitate de pe net este mare. Dacă o dietă care te-a făcut să te înfometezi nu a lucrat, nu prea mai ai șanse, nu ? Se pare că ai. Dacă vrei să slăbești, nu trebuie să nu mănănci. Este logic că o să elimini doar apă din organsim și substanțe nutritive. Dacă apelezi la un nutriționist și îl întrebi ,,de ce nu pot să slăbesc?’’ nu o să îți fie mare mirarea când vei auzi că este de la diete.

Pentru că ai un organism diferit, la fel ca și noi toți, ascultă-ți eu-l. Nu are sens să te chinui atât fizic cât și psihologic. Crează-ți un meniu personalizat fie singur, fie cu ajutorul specialistului. Mănâncă în așa fel încât să nu pierzi substanțele nutritive necesare. Renunță la dietele rapide care promit multe.

 

Nu bei destulă apă

 

Fiecare din noi știe că hidratarea nu este importantă ci necesară. În procesul de slăbire, apa te ajută să elimini un număr de toxine considerabil. Apa ne dă și energie.  De Ce Nu Pot Să Slăbesc dacă nu beau destulă apă? Deoarece dacă nu te hidratezi, încurci setea cu foamea. Atunci ce se întâmplă? Corect, te supraalimentezi.

Consumul zilnic de apă necesar depinde de mai mulți factori. Aceștia sunt, greutatea, nivelul de activitate ect. Hidratează-te în fiecare zi și o să vezi rezultate.

Ești o victimă a stresului
Stresul este unul din factorii care te pot pune pe gânduri când te întrebi ,,de ce nu slăbesc?’’ Din cauza funcționării noastre eronate, când suntem stresați mâncăm exagerat. Pentru că stresul poate fi de lungă durata trebuie să fii conștient la maxim. De obicei ne îngrășăm datorită instinctului de supraviețuire. Deci, atunci când suntem stresați, metabolismul nostru este încetinit. De ce ? Pentru că atât corpul cât și creierul nu au timp pentru digestie și ardere de grăsimi. Atunci suntem preocupați de altceva.

Când ești stresat, pentru că e ceva pur omenesc, încearcă să meditezi, să faci yoga și să bei apă. Controlează-ți dorința de a mânca excesiv. În așa perioade evită cel mai mult dulciurile.

 

Aceștia au fost 4 factori care influențează atât la starea ta de bine cît și la silueta ta. Dacă dorești să schimbi ceva, ai nevoie doar de dorință.

310809732_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.9a710cbc8b8c0289bb487f8066b3f62f.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...