Monica Badea Posted May 2, 2022 Posted May 2, 2022 Ingrediente: -3 gălbenușuri -100 gr îndulcitor sau zahăr(eu folosesc eritritol) -250 ml lapte(eu am pus vegetal) -500 gr făina(se poate folosi de orice fel,mai puțin fără gluten deoarece nu creste) -10 gr de drojdie(uscata folosesc eu) -50 ml ulei care se vor folosi la sfârșitul framantarii(vezi in rețeta) -pentru mai multă culoare se poate adauga un praf de turmeric Pentru umplutura -300 gr brânza dulce -100 gr stafide hidratate câteva ore -50 gr semințe de chia -3-4 curmale tăiate bucăți mici -3 albușuri de ou -50-60 gr îndulcitor sau zahăr,ori după gustul fiecăruia Pregătim aluatul(pe care îl vom dospi la frigider) Se pune făina într-un bol mare,se face o adâncitura și se pune drojdia,se pune peste ea puțin lapte călduț și se acoperă vasul pentru 5-7 minute..când drojdia s-a activat,se amesteca cu toată făina și încep sa se adauge toate Ingredientele rând pe rând..adăugăm lapte și frământam ușor(lapte se poate pune in plus sau in minus fata de rețeta,depinde de făina folosită,asadar vom adauga lapte pana când obținem o Coca ca pentru un cozonac normal)..aproximativ 50 ml de ulei se adauga exact in momentul in care Coca este deja omogenizata și se frământa 2-3 minute(o sa obținem o Coca elastică) Acoperim vasul și punem la dospit,la rece(in frigider) pentru minim 2 ore(cu cât sta mai mult la dospit cu atât e mai fraged preparatul) După ce se dospește suficient,întindem aluatul pe masa și adăugăm umplutura pe care o obținem prin amestecarea ingredientelor prezentare mai sus,întindem uniform și dam orice forma dorim(de cozonac împletit,de pasca,de Rulada ..de orice ne trece prin minte) Punem in tava și învelim cu un prosop de Bucătărie,după care lăsam la dospit la cald,aproximativ 30-40 de minute! Coacem prăjitura pentru aproximativ 50 de minute la 180 de gr ..la scoaterea din cuptor ungem deasupra cu apa rece in care am adăugat o lingurița de miere! Quote
Recommended Posts