Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum să-ți îndulcești cafeaua,fără zahăr!


Monica Badea

Recommended Posts

Există foarte multe modalitati de a consuma cafeaua și, de multe ori devenim confuzi atunci când vine vorba despre care tip de cafea este cel mai sanatos. O metodă prin care să îți faci cafeaua cât mai bună și sănătoasă, în același timp, este să o bei fără zahar.  Chiar și o cantitate mică de zahăr adăugat în cafea contează, asta, mai ales dacă consumi mai mult de una pe zi.
Sunt câteva metode prin care să-ți îndulcești cafeaua, fără să adaugi zahăr sau siropuri/creme, care sunt doar bombe calorice, fără să-ți aducă nciun beneficiu. Amintește-ți că trebuie să ai grijă de corpul și de pielea ta. Iata care sunt acestea:

Curmalele

Adaugă curmale în cafeaua ta. Pe lângă că ți-o vor îndulci, acestea îți vor aduce o mare cantitate de fibre, vitamina B6 și magneziu. Cum să faci asta? Prepară o pastă din curmale, pe care să o adaugi în cafea, după gust. Pasta din curmale este ușor de preparat, nu trebuie decât să lași în apă, la inmuiat, curmale fără sâmburi, timp de o oră, după care să amesteci compoziția cu o lingură, până se formează o pastă. Introdu apoi conținutul în cafea, in functie de cat de dulce vrei sa fie.

Extractul de vanilie

Extractul de vanilie este benefic, atunci când vrei să dai cafelei tale o aromă delicioasă. Adaugă o picătură, două, de extract de vanilie în cafea.

Mierea

Chiar dacă mierea este foarte folosită în îndulcirea ceaiului, asta nu înseamnă că nu poți să îți îndulcești și cafeaua cu o linguriță de miere. Este un înlocuitor al zahărului, extrem de sănătos și de hrănitor.

Scorțișoara

Pentru o aromă deosebită, încearcă să adaugi scorțișoară în cafea.

Pudra de cacao

Perfectă pentru iubitorii de mochaccino..Da, poți folosi pudra de cacao pentru a-ți îndulci cafeaua. Adaugă o lingură de pudra de cacao în cafea și gustul i se va schimba radical, devenind mult mai aromată.

Îndulcitorul

Îndulcitorul are și el rolul lui în placerea de a bea cafea. Nici nu se simte diferența dintre îndulcitor și zahăr, așa că îl poți folosi cu încredere, pentru că vei savura o cafea dulce, delicioasă. Există îndulcitori sub formă de pastile sau sub formă de praf (asemenea zahărului măcinat). Oricare dintre cele două tipuri de îndulcitor este ok, în funcție de preferință.

Îndulcitorul este recomandat și persoanelor care au diabet și care nu au voie să consume zahăr. Totuși, nu este recomandat să abuzați de îndulcitor, ci să oscilați între toate aceste metode enumerate, întrucât există două tipuri de îndulcitori care duc chiar la obezitate, cum ar fi manitolul și sorbitolul. Atenție când vedeți acești îndulcitori pe pachetele de biscuiți sau pe produsele bio. Chiar dacă nu conțin zahăr, consumate în cantitate mare, ele tot nu vor fi sănătoase pentru organism.
Știai că zahărul alb provoacă dependență?

El afectează corpul în foarte multe feluri, oamenii fiind predispuși la îngrășare, ba chiar la obezitate. De asemenea, provoacă boli de inimă, diabet, iar aceste lucruri trebuie luate serios în considerare. Dacă îți impui să elimini zahărul din alimentația ta, să știi că faci un lucru extrem de bun și ai putea începe chiar cu cafeaua de dimineața. Alege oricare dintre variantele „dulci” de mai sus, în defavoarea zahărului și vei observa schimbări semnificative ale corpului tău. Poți scădea în greutate in timp scurt.

1017014306_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.f060fbea55c832b74baf892ee544503a.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...