Monica Badea Posted May 11, 2022 Posted May 11, 2022 Salată cu creveți! Ingrediente: * 150 g creveți (eu am folosit creveți prefierți) * 2 linguri ulei de măsline (sau 20 g unt) * sare, piper și condimente după preferință Pentru salată: * salată romana (un tip de salată chinezească) * roșii cherry * castravete * 60 g avocado Pentru dressing: * 2 linguri ulei de măsline * zeamă de lămâie * sare, piper și condimente după gust * opțional: oțet balsamic Mod de preparare: * Într-o tigaie, adăugăm uleiul de măsline (eu am ales această variantă pentru că am vrut o rețetă de post, fiind dezlegare la pește). * Adăugăm creveții, pe care i-am spălat bine în prealabil (fiind prefierți). * Îi tragem la tigaie timp de 3–4 minute. * Adăugăm sare, condimente după gust și puțină zeamă de lămâie. * Mai lăsăm încă 1–2 minute, până când scade apa lăsată de creveți, apoi îi luăm de pe foc. * Între timp, pregătim salata: * rupem cu mâna frunzele de salată (nu le tăiem) * tăiem roșiile cherry în jumătăți (eu am folosit mai multe culori) * tăiem castravetele * tăiem avocado în cuburi * Pregătim dressingul din: * 2 linguri ulei de măsline * zeamă de lămâie * sare și condimente Opțional, se poate adăuga: * o linguriță de iaurt (eu nu am folosit, pentru a evita proteina animală) * oțet balsamic * Turnăm dressingul peste salată și amestecăm ușor. * Adăugăm creveții deasupra și salata este gata. Idei și variante: * Puteți adăuga și cubulețe de pește gătit (somon, pește spadă, șalău etc.) * Puteți folosi orice legume preferați * Dressingul poate fi adaptat: iaurt + muștar + zeamă de lămâie Quote
Recommended Posts