Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ingrediente:
-1 morcov
-jumătate de țelina
-rădăcina de pătrunjel
-păstârnac
-ardei
-orice alte legume va plac
-2 oua
-7 linguri rase cu griș(se găsește și integral dacă doriți)
-1 lingura amidon de porumb
-verdeața
-sare
-1-2 linguri ulei(pentru aspectul ciorbei)
-1 lingura pasta de roșii(Opțional)
-se poate ajusta cantitatea de griș in funcție de oua(unele pot fi foarte mari,altele prea mici..eu am folosit oua de țara,medii ca și mărime)
Se dau pe razatoare toate legumele și se pun intr-o oala cu apa(la fiert)
-se bat ouăle cu o furculița și se adauga treptat grișul după care și amidonul(vom obține o pasta nici prea groasa dar nici prea lichida ..o facem in momentul in care legumele fierb de mai bine de 15 minute)
Se lasă la odihna compozitia pt 2-3 minute(atât cât sa o puteți lua cu lingura,nu se lasă sa se întărească”beton” pentru ca la fel de beton vor ieși și găluștele)..se ia cu lingura(pe jumătate plină) sau cu lingurița compoziție și se pune in oala cu legumele!
După ce am terminat de pus găluștele,punem peste ele o ceașca cu apa rece(le stropim pentru a deveni pufoase) și acoperim oala!
Este foarte imporant sa ne mișcam  repede sa nu se întărească compozitia prea tare!
La foc mic fierbem ciorba pentru 10-15 minute după care potrivim de sare,adăugăm si o lingura de pasta de roșii si mai lăsam 2-3 minute pe foc,adăugăm ulei pentru aspect si verdeața!
PS:la mine in Muntenia așa se face ciorba cu găluște,in alte părți sunt alte metode,alegeti varianta care va place însă important este sa eliminam untura sau uleiul in exces cu care făcea bunica pe vremea ei găluște pufoase!

436835445_WhatsAppImage2022-05-11at09_11_15.thumb.jpeg.d382a61cafed0af103520e337f49f4e7.jpeg