Monica Badea Posted June 1, 2022 Posted June 1, 2022 Tartă (pizza) low-carb ,cu lactate! Ingrediente & mod de preparare 🔹 Pentru blat: – 350 g brânză dulce (eu am folosit urdă; puteți folosi brânză Făgăraș, cottage sau ricotta) – 2 ouă – 1 linguriță praf de copt – 60 g fulgi de ovăz măcinați ➡️ Dacă aluatul iese prea gros, adăugați puțină apă până obțineți o consistență ca de chec, dar puțin mai groasă. 🔹 Pentru topping (deasupra): – roșie – ardei gras – ciuperci – măsline – (opțional) porumb – sare – condimente, după gust – ~60 g telemea de vacă rasă Legumele le-am tăiat cubulețe, iar roșia mare am tăiat-o felii pentru a o pune deasupra la final. ⸻ 🔸 Mod de preparare: Am amestecat toate ingredientele pentru blat și am obținut un aluat puțin mai gros decât cel de chec. L-am pus într-o tavă de silicon (puteți folosi orice tavă). Eu am ales o tavă mai mică pentru că mi-am dorit o tartă mai groasă. Dacă vreți varianta tip pizza, folosiți o tavă mai mare, pentru un blat mai subțire. ➡️ Am pus blatul la precopt 5–6 minute, până a prins crustă deasupra. Apoi am adăugat ciupercile tocate (eu le-am mărunțit la blender) și le-am pus din loc în loc cu lingura. ➡️ Am mai lăsat la cuptor încă 5 minute. După aceea am adăugat: măslinele, ardeiul tocat, sare și condimente (și porumb, dacă doriți). ➡️ Din nou la cuptor 3–4 minute. Am scos tava și am așezat feliile de roșii deasupra, ca și cum aș fi „sigilat” tarta. ➡️ La cuptor încă 10 minute. Am scos din nou și am adăugat telemeaua rasă (~60 g). ➡️ Am mai lăsat încă 10 minute la cuptor. În total, tarta a stat aproximativ 40 de minute la copt (orientativ — verificați și cu scobitoarea). Cât este caldă, va fi puțin umedă din cauza brânzeturilor, dar după răcire se stabilizează perfect. ⸻ 🔹 Valori nutriționale: Toată tarta ≈ 980 kcal Au ieșit 5 porții → ~ 196 kcal / porție ! Quote
Recommended Posts