Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

5 beneficii ale micului dejun!


Monica Badea

Recommended Posts

Pe lângă surplusul de energie pe care îl aduce organismului, micul dejun mai are și o mulțime de alte beneficii valoroase pentru sănătate. Iată de ce este important să iei micul dejun:

MICUL DEJUN CREȘTE APORTUL DE NUTRIENȚI
Micul dejun consumat în mod regulat ajută la stimularea metabolismului, iar în organism sunt reținuți mai mulți nutrienți. Micul dejun ajută și la asimilarea în cantități mai mari a vitaminelor, fibrelor și mineralelor.

STIMULEAZĂ ȘI ACCELEREAZĂ METABOLISMUL
Mesele regulate și frecvente ajută metabolismul să ardă mai repede caloriile și grăsimile din organism.

PREVINE APARIȚIA SENZAȚIEI IMEDIATE DE FOAME
Un mic dejun copios îți va oferi senzația de sațietate și va preveni apariția imediată a senzației de foame pe parcursul zilei.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE CAPACITATEA DE CONCENTRARE ȘI MEMORIA
Consumul regulat al micului dejun te va ajuta să crești aportul zilnic de nutrienți de care creierul și organismul au nevoie pentru a se concentra. O dată ce creierul primește necesarul de nutrienți, acesta va funcționa la capacitate maximă pe durata întregii zile.

MICUL DEJUN MENȚINE GREUTATEA CORPORALĂ
Datorită stimulării organismului, caloriile sunt arse mult mai repede din corp și nu mai sunt stocate. Așadar, dacă nu vei sări peste micul dejun, îți va fi mult mai ușor să îți menții o greutate corporală optimă.

Greșeli pe care să nu le mai faci la micul dejun

Sunt zile în care, din lipsă de timp ori de inspirație, alegi să mănânci pe fugă ori alegi să consumi alimentele nepotrivite și îți suprasoliciți organismul cu produse nesănătoase și bogate în zaharuri. Din păcate, dacă sunt făcute în mod constant, aceste greșeli vor avea efecte negative pe termen lung, atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă.

Așadar, ce greșeli să nu mai faci la micul dejun:

MĂNÂNCI PUȚINE FIBRE LA MICUL DEJUN
Micul dejun care nu îi oferă organismului cantitatea necesară de fibre îți va crește foarte repede senzația de foame. Consumul bogat de fibre este recomandat și pentru îmbogățirea digestiei.

NU CONSUMI PROTEINE, O GREȘEALĂ LA MICUL DEJUN
Proteinele consumate la micul dejun te vor ajuta să nu ți se facă foame prea repede până la următoarea masă.

MĂNÂNCI PUȚIN LA MICUL DEJUN
Un fruct nu este suficient pentru prima masă a zilei. La micul dejun este indicat să consumi între 300 și 400 de calorii.

MĂNÂNCI PREA TÂRZIU MICUL DEJUN
Mâncatul devreme, între orele 7 și 9 va stimula metabolismul să treacă la treabă mult mai repede și să îți furnizeze energia de care ai nevoie în prima parte a zilei.

NU BEI APĂ DIMINEAȚA
Dacă vei consuma micul dejun fără să bei un pahar de apă, riști să te deshidratezi. Este indicat să bei un pahar mare de apă imediat cum te-ai trezit, pentru a stimula metabolismul, dar și după micul dejun.

Micul dejun este prima și cea mai importantă masă a zilei. Din fericire, sunt o mulțime de idei de mic dejun rapid, idei de mic dejun sănătos sau idei de mic dejun care să te ajute să slăbești, așa că nu sări peste hrana de dimineață.

907384727_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.4f313b14a2cdda2f82f01a82bc377841.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...