Monica Badea Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 De ce este important micul dejun Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Pentru ca ziua ta să pornească în mod corect, sănătos, micul dejun trebuie servit în primele 60 de minute de când ne-am trezit. Pentru cei care spun că nu pot mânca așa devreme, răspunsul e simplu: serviți un pahar de apă când v-ați trezit. Acesta ar trebui de fapt să fie primul lucru pe care îl face fiecare dintre noi, indiferent dacă mănâncă sau nu. Un pahar de apă dimineața, înainte de cafea, mâncare sau orice altceva, îți pune metabolismul în funcțiune, îți limpezește mintea, îți hidratează organele vitale, te ajută să elimini toxinele adunate în organism și chiar să și slăbești. Servirea micului dejun dimineața ajută organismul să primească nutrienții necesari pentru începerea zilei cu energie și bună dispoziție. În plus, micul dejun luat dimineața ajută la reglarea tranzitului intestinal. Pe lângă beneficiile fizice, micul dejun poate fi un bun prilej de a comunica cu cei dragi din familie, o masă împreună fiind întotdeauna un mod sigur de a întări relațiile dintre voi. LA CE ORĂ ESTE BINE SĂ IEI MICUL DEJUN? Pe lângă tipul de alimentație pe care alegi să îl consumi, sunt extrem de importante și orele la care mănânci. Micul dejun este masa ce trebuie luată între orele 7 și 9 dimineața, pentru ca organismul să aibă suficient timp la dispoziție să asimileze nutrienții până la următoarea masă, masa de prânz. Ce să mănânci la micul dejun și ce nu este recomandat să consumi Cartofii sunt recomandați pentru că amidonul pe care-l conțin scade colesterolul, ei sunt bogați în minerale. Roșiile pot fi și ele consumate dimineața deoarece: – îmbunătățesc digestia; – accelerează metabolismul. Cerealele la micul dejun sunt recomandate deoarece asigură un aport important de vitamine, nutrienți și fibre. Fibrele din cerealele integrale sunt substanțele care te ajută să ai o digestie ușoară și normală. De asemenea, consumul regulat de fibre poate ajuta la un nivel normal al zahărului în sânge, precum și un nivel de colesterol scăzut. Nu este recomandat dimineața să consumi iaurt sau portocale. Iaurt nu este indicat pe stomacul gol, deoarece crește aciditatea dar îl poți mânca la gustare și poți sa o faci chiar zilnic Portocalele consumate pe stomacul gol pot irita stomacul și pot provoca gastrită. Pentru prânz se pot consuma nuci, orez, carne sau banane. Idei de mic dejun sănătos – ce să mănânci dimineața O omletă din două ouă, două roşii ,o felie de pâine O salată din legume diverse cu măsline, două ouă fierte şi puţină carne; O conservă de peşte cu castraveţi şi roşii; Alune crude şi fructe de pădure; O jumătate de avocado cu brânză şi două felii de pâine integrală. Idei pentru mic dejun – Ce să mănânci dimineaţa ca să scapi de burtă Avocado – Este bogat în grăsimi sănătoase și ajută la accelerarea metabolismului. Legume – Te ajută să te saturi cu puţine calorii. Lângă nuci, alune, ouă sau brânză poţi pune o garnitură de legume: roşii, castraveţi, ardei gras, dovlecei (zucchini) sau morcovi. Ouă – Conţin şi grăsimi bune, şi vitamine, şi proteine. Peşte – Tot din categoria grăsimilor sănătoase, peştele este un mic dejun ideal. Îţi dă energie pentru întreaga zi şi dă o senzaţie de saţietate de lungă durată. Alege un peşte gras, de exemplu macrou sau somon. Fructe de pădure – Sunt pline de antioxidanţi şi, în plus, sunt printre puţinele fructe indicate în cura de slăbire, fiindcă au un conţinut mic de zahăr. Seminţe – Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă. Nuci sau alune – Conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbeşti. Idei de mic dejun – Ce să mănânci dimineața ca să previi cancerul de colon Cancerul de colon este tot mai răspândit, iar o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă te ajută să previi apariţia bolii. Îţi dăm o reţetă de mic dejun care te ajută să stai departe de această afecţiune nemiloasă. REȚETA DE MIC DEJUN CARE POATE PREVENI CANCERUL DE COLON O cană de fulgi de ovăz; O banană medie, tăiată felii; O linguriță de miere; O cană de lapte/lapte de migdale; O linguriță de scorțișoară nuci Lasă fulgii de ovăz la înmuiat, pentru 10 – 20 de minute. Adaugă, apoi, miere și amestecă bine, după care completează cu restul ingredientelor. Gustul este delicios, așa că nu vei simți nevoia să mănânci altceva. Idei pentru mic dejun – Ce să mănânci dimineața ca să slăbești Ouă fierte și iaurt grecesc(doar dacă consideri ca nu îți creste aciditatea )– Te ajută să atingi senzația de sațietate și să mănânci mai puțin, atât cât organismul are nevoi; O banană – Te ajută să arzi caloriile mai repede și îți solicită organismul să folosească grăsimea, pentru a produce energie; Omletă picantă – două ouă, sare, piper, ulei de măsline, un ardei iute tocat mărunt, roșii cherry și ceapă verde tocată mărunt; Ovăz cu scorțișoară și banană – două lingurițe de semințe de chia, două linguri de stafide, ½ linguriță de scorțișoară, o banană, esență de vanilie, o ceașcă de fulgi de ovăz, o ceașcă de lapte și ½ ceașcă de nuci caju. Smoothie – Lapte de migdale, semințe de in, scorțișoară, iaurt degresat, cafea rece și câteva cuburi de gheață. sursa Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.