Monica Badea Posted June 9, 2022 Posted June 9, 2022 Pancakes aperitiv din făină de năut! Ușoare, aromate și pline de proteine, aceste clătituțe din făină de năut sunt o alternativă delicioasă la pancakes-urile clasice. Se pregătesc ușor și pot fi savurate atât calde, cât și reci, simple sau cu diverse toppinguri. Ingrediente • 150 g făină de năut • 250 ml lapte vegetal fără arome (eu am folosit lapte de ovăz, dar merge perfect și cu apă sau apă minerală..adăugați lapte atât cat să obțineți o compoziție puțin mai groasă ca pentru clătite normale) • 1 ceapă mică, tocată mărunt • 1 ardei gras roșu, tocat mărunt • Sare și piper, după gust • Condimente, după preferință – eu am pus puțin cimbru și verdeață tocată • Ulei, pentru uns tigaia Mod de preparare 1. Într-un bol, amestecă făina de năut cu laptele vegetal (sau apa), până obții o compoziție omogenă, ușor mai groasă decât cea de clătite normale. 2. Adaugă ceapa, ardeiul, sarea, piperul și condimentele alese. Amestecă bine. 3. Încinge o tigaie antiaderentă specială pentru pancakes sau clătite mici. 4. Unge ușor fiecare compartiment al tigăii (sau întreaga suprafață) cu puțin ulei, folosind o pensulă. 5. Pune câte o lingură plină (sau jumătate de polonic )din compoziție pentru fiecare pancake și coace-le 2–3 minute pe fiecare parte, până devin aurii și pufoase. 🥙 Servire Aceste pancakes aperitiv din năut sunt delicioase atât calde, cât și reci. Le poți servi cu: • pastă de măsline, • guacamole sau pastă de avocado, • zacuscă, • sosuri vegetale, • sau chiar ca garnitură lângă o salată proaspătă. Sunt gustoase, hrănitoare și se potrivesc perfect în orice moment al zilei! sursa 1 Quote
Recommended Posts