Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Slăbirea și diabeticul!


Monica Badea

Recommended Posts

Pentru persoanele care sufera de diabet, scaderea in greutate poate insemna renuntarea la injectiile cu insulina si la alte medicamente. Construirea unui plan bun de pierdere in greutate pentru o persoana cu diabet se va face impreuna cu un expert. Nu exista nici o urma de indoiala: persoanele cu diabet zaharat tip 2, care sunt supraponderale, daca pierd din kilograme vor avea un nivel mai scazut al glicemiei, o sanatate mai buna si se vor simti mai bine.

Dar inainte de a respecta acest plan, este important ca pacientul sa colaboreze bine cu medicul – deoarece in timpul dietei, glicemia, nivelul de insulina si medicatia trebuie urmarite cu atentie. Este important sa nu se faca nici o greseala, se sa urmeze calea corecta: indiferent de greutatea unui pacient, glicemia va scadea chiar daca acesta va slabi doar cateva kilograme. Unele studii au demonstrat ca o combinatie intre dieta si exercitii fizice reduce riscul de aparitie al diabetului cu 58%. Acestea au inclus persoane supraponderale si care aveau o glicemie marita, dar nu atat de crescuta pentru a se putea pune diagnosticul de diabet.
Pierderea in greutate chiar si a catorva kilograme poate duce la:
- scaderea glicemiei;
- reducerea tensiunii arteriale;
- imbunatatirea nivelului de colesterol;
- diminuarea presiunii asupra articulatiilor soldului, genunchilor, gleznelor si asupra picioarelor.

In plus pacientul va simti ca are mai multa energie, se va misca mai usor si va respira cu usurinta.

Important este echilibrul in dieta la pacientii cu diabet
Medicii sfatuiesc pacientii sa evite dezechilibrele glicemiei. De asemenea, recomanda o scaderea a aportului energetic cu 500 de calorii pe zi, cea mai sigura fiind taierea caloriilor din toate grupele nutritionale: proteine, lipide si carbohidrati. Este important ca pacientii sa mentina un procentaj bun (echilibru) al acestora

Carbohidratii au cel mai mare efect asupra glicemiei, intrucat sunt transformati in glucoza chiar de la inceputul digestiei. Consumul de carbohidrati complecsi (cereale inegrale si legume, spre exemplu) este un lucru benefic intrucat acestia sunt absorbiti mai incet in fluxul sanguin si reduc aparitia varfurilor glicemice

131491384_WhatsAppImage2022-11-09at11_26_17.jpeg.d4fc924f91c22e0354c7e4ca3fd921f8.jpeg

sursa

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...