Monica Badea Posted February 1, 2023 Posted February 1, 2023 Tort cu mere de post (fără zahăr)! Ingrediente și mod de preparare : (Tortul iese foarte bun și cu făină integrală, pentru că l-am mai încercat, însă astăzi l-am făcut cu făină albă, pentru că aștept niște musafiri cărora nu le place ideea de făină neagră) 🔸 Ingrediente: • 2 căni de făină (puteți folosi orice tip de făină doriți) • 1 pliculeț praf de copt • 1 cană apă minerală • ½ cană lapte vegetal sau suc de fructe (portocale sau orice aveți; puteți completa și doar cu apă minerală) • ½ cană ulei (eu am folosit de floarea-soarelui) • 150 g eritritol (0 calorii, 0 indice glicemic – dar puteți folosi orice îndulcitor, după gust) • 5 mere curățate și feliate • 1 cutie frișcă vegetală (eu am folosit Mona Lisa ) 🔸 Mod de preparare: Într-un vas am pus toate ingredientele, măsurate cu aceeași cană (e foarte important). Am pus făina, peste care am adăugat uleiul și am amestecat bine. Apoi am turnat apa minerală, laptele vegetal și la final praful de copt,după care îndulcitorul.Am amestecat foarte bine, până a devenit un aluat omogen, fără cocoloașe. 🔸Între timp am curățat merele, le-am tăiat felii și le-am așezat pe fundul unei tăvi rotunde de silicon (diametru 24 cm). Nu am uns tava, dar dacă folosiți una clasică, puneți hârtie de copt. Am turnat aluatul peste mere și am dat la cuptor: 👉 170°C – 25 minute 👉 apoi 180°C – încă 25 minute 🔸Se face obligatoriu testul cu scobitoarea. Fiind prăjitură de post și având mere, poate rămâne ușor umedă, deci se coace mai lent. Dacă se rumenește prea tare deasupra, acoperiți cu hârtie de copt. 🔸După răcire, am întors tortul și l-am îmbrăcat în frișcă vegetală, bătută simplu, fără zahăr. 🔸L-am pus la frigider o oră, apoi l-am tăiat. Opțional: dacă îl vreți mai însiropat, puteți face un sirop din 100 g eritritol + 100 ml apă + esență de rom sau vanilie și îl însiropați ca pe orice tort..Eu l-am preferat așa, mai ferm ! Deasupra puteți pune fructe feliate sau ciocolată rasă ! Quote
Recommended Posts