Monica Badea Posted February 5, 2023 Posted February 5, 2023 Ingrediente : -500 gr făina de care doriți -150 gr îndulcitor(eritritol ) sau 100 gr zahăr -esențe -10 gr drojdie (eu am pus uscata) -apa calda(adăugăm pana când obținem o compoziție bine legată -ca pentru un cozonac ..eu am pus 250 ml,însă depinde de faina folosită ) -80 ml ulei(eu am pus de cocos) Se pune drojdia in putina apa împreuna cu o lingura de faina si se lasă 10 minute la crescut! Se Adaugă apoi peste faina si se amesteca bine ..adăugăm si indulcitorul după care puțin Câte puțin si apa . Când se strânge toată faina ,se adaugă uleiul si se frământa 2-3 minute ! Punem aluatul într-un castron,acoperim si dăm la dospit la rece (in frigider ) pentru minim 4 ore(cu cât sta mai mult la dospit,cu atât mai pufos iese)! După dospire,întindem pe masa de lucru aluatul(gros de 1 cm) si adăugăm(întindem bine cu o spatula)un amestec din :100 gr semințe de mac sau semințe de chia,amestecate cu 3 albușuri,50 ml lapte,50 gr zahăr sau 100 gr îndulcitor,esența. Rulam cât mai strâns,închidem bine la capete si punem Rulada(cozonac)intr-o tava(eu am pus intr-o tava de chec tapetata cu hârtie de copt)! Punem tava la dospit(la cald )pentru aproximativ 40 de minute ,după care coacem 45/50 de minute la 180 de grade! PS: înainte de pune Rulada la cupor o ungem cu gălbenușuri de ou! Quote
Recommended Posts