Monica Badea Posted February 5, 2023 Posted February 5, 2023 Ingrediente : -500 gr făina de care doriți -150 gr îndulcitor(eritritol ) sau 100 gr zahăr -esențe -10 gr drojdie (eu am pus uscata) -apa calda(adăugăm pana când obținem o compoziție bine legată -ca pentru un cozonac ..eu am pus 250 ml,însă depinde de faina folosită ) -80 ml ulei(eu am pus de cocos) Se pune drojdia in putina apa împreuna cu o lingura de faina si se lasă 10 minute la crescut! Se Adaugă apoi peste faina si se amesteca bine ..adăugăm si indulcitorul după care puțin Câte puțin si apa . Când se strânge toată faina ,se adaugă uleiul si se frământa 2-3 minute ! Punem aluatul într-un castron,acoperim si dăm la dospit la rece (in frigider ) pentru minim 4 ore(cu cât sta mai mult la dospit,cu atât mai pufos iese)! După dospire,întindem pe masa de lucru aluatul(gros de 1 cm) si adăugăm(întindem bine cu o spatula)un amestec din :100 gr semințe de mac sau semințe de chia,amestecate cu 3 albușuri,50 ml lapte,50 gr zahăr sau 100 gr îndulcitor,esența. Rulam cât mai strâns,închidem bine la capete si punem Rulada(cozonac)intr-o tava(eu am pus intr-o tava de chec tapetata cu hârtie de copt)! Punem tava la dospit(la cald )pentru aproximativ 40 de minute ,după care coacem 45/50 de minute la 180 de grade! PS: înainte de pune Rulada la cupor o ungem cu gălbenușuri de ou! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.