Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ingrediente :
-500 gr făina de care doriți
-150 gr îndulcitor(eritritol ) sau 100 gr zahăr
-esențe
-10 gr drojdie (eu am pus uscata)
-apa calda(adăugăm pana când obținem o compoziție bine legată -ca pentru un cozonac ..eu am pus 250 ml,însă depinde de faina folosită )
-80 ml ulei(eu am pus de cocos)

Se pune drojdia in putina apa împreuna cu o lingura de faina si se lasă 10 minute la crescut!
Se Adaugă apoi peste faina si se amesteca bine ..adăugăm si indulcitorul după care puțin Câte puțin si apa .
Când se strânge toată faina ,se adaugă uleiul si se frământa 2-3 minute !
Punem aluatul într-un castron,acoperim si dăm la dospit la rece (in frigider ) pentru minim 4 ore(cu cât sta mai mult la dospit,cu atât mai pufos iese)!

După dospire,întindem pe masa de lucru aluatul(gros de 1 cm) si adăugăm(întindem bine cu o spatula)un amestec din :100 gr semințe de mac sau semințe de chia,amestecate cu 3 albușuri,50 ml lapte,50 gr zahăr sau 100 gr îndulcitor,esența.

Rulam cât mai strâns,închidem bine la capete si punem Rulada(cozonac)intr-o tava(eu am pus intr-o tava de chec tapetata cu hârtie de copt)!
Punem tava la dospit(la cald )pentru aproximativ 40 de minute ,după care coacem 45/50 de minute la 180 de grade!
PS: înainte de pune Rulada la cupor o ungem cu gălbenușuri de ou!

WhatsApp Image 2023-02-02 at 06.50.43.jpeg

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...