Monica Badea Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Ingrediente -ceapa -ardei -sos de roșii -sare,condimente -ulei -parmezan sau mozarella ori telemea(Opțional ) -orice alte legume va plac -oua -verdeața (Opțional ) Intr-o tigaie se pun la călit (tocate mărunt )intr-o lingura de ulei legumele dorite(cele date exemplu mai sus sau orice va place ) După 2-3 minute se adauga o cana cu apa și se lasă la foc mic pana când sunt fierte! Se adauga apoi și sos de roșii sau roșii tocate cuburi ,se adauga sare și condimente și se mai lasă la foc mic pana când obținem o tocănița ! Se formează cu lingura niște “cuiburi “ in care se pun oua ,se pune capacul si la foc mic lăsam shaksuka sa fiarbă încă 3-4 minute sau pana când ouăle sunt gătite după plac(mai zemoase sau mai bine făcute) Oprim focul si adăugăm după preferința deasupra brânzeturi rase si verdeața ! Important : tocănița trebuie sa fie cu suficient sos astfel încât ouăle sa fiarbă in sos nu sa se prăjească ! Cantitatile nu sunt unele exacte deoarece aceasta mâncare se poate face după plac ori cu abundența de legume ori cu doar 2-3 categorii ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.