Monica Badea Posted April 26, 2023 Posted April 26, 2023 Ingrediente pentru foaie : -400 gr făina integrala -1 lingurița bicarbonat -2 lingurițe otet -1 praf de sare -50 ml ulei -apa clocotită Se pune oțetul peste bicarbonat și se adauga peste făina in care s-a adăugat un praf de sare! Se adauga puțin cate puțin apa clocotită(eu am pus cam 250 ml dar depinde de făina folosită..deci puteți adauga și mai multă,astfel încât sa obțineti un aluat bun de întins pe masa ),amestecam ușor cu o lingura și treptat adăugăm și uleiul ,framantam 3-4 minute și lăsam aluatul acoperit pt 10-15 minute la temperatura camerei! Pentru umplutura : -200 gr tofu pe care l-am mărunțit bine(puteți folosi și brânza dacă doriți ) -1 legătura de mărar tocat mărunt -cozi de ceapa verde (de la 3 legături am pus eu)tocate mărunt -sare și condimente după gust Am întins din aluatul obținut ,o foaie pe masa de lucru ,am tăiat pătrate sau romburi ,am pus umplutura cu o lingura după care am unit capetele și am presat bine cu o furculița pe margini! Am pus plăcintele la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și le-am copt aproximativ 35 de minute ! Quote
Recommended Posts