Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Piftie de curcan !

Recommended Posts

Ingrediente :
-1 aripa  mare de curcan
-300 gr piept de curcan
-1 ceapa
-1 morcov
-sare,condimente
-5/6 căței de usturoi
-apa
-1 plic gelatina dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj (eu de data aceasta nu am pus pt ca aripa de curcan a fost mare și gelatinoasa)

Am pus la fiert aripa de curcan și pieptul(intr-o oala mare)..apa se pune doar la început și trebuie sa fie suficientă pentru a nu fi nevoie de completare (așadar nu adăugați apa rece in timpul fierberii..nu se mai încheagă bine piftia dacă se completează cu apa )
Am adăugat o ceapa curățata dar nu tocata(am pus-o întreaga),un morcov întreg,sare și condimente !
După aproximativ 2 ore de fiert la foc mic,am scos toată carnea și am tăiat-o in bucăți mai mici ,am îndepărtat ceapa și morcovul și am strecurat toată zeama !
Peste zeama strecurata am adăugat usturoiul(l am pasat bine cu blenderul),am potrivit de sare și am adăugat și carnea!..dacă doriți(pentru siguranța închegării piftiei)puteți adauga și gelatina !
Am pus piftia in niște caserole cu capac și am lăsat sa se răcească !
După ce s-a răcit compoziția,am inchis capacele caserolelor și am pus la frigider peste noapte !

WhatsApp Image 2023-05-07 at 07.34.33.jpeg