Monica Badea Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 Ingrediente : -1 aripa mare de curcan -300 gr piept de curcan -1 ceapa -1 morcov -sare,condimente -5/6 căței de usturoi -apa -1 plic gelatina dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj (eu de data aceasta nu am pus pt ca aripa de curcan a fost mare și gelatinoasa) Am pus la fiert aripa de curcan și pieptul(intr-o oala mare)..apa se pune doar la început și trebuie sa fie suficientă pentru a nu fi nevoie de completare (așadar nu adăugați apa rece in timpul fierberii..nu se mai încheagă bine piftia dacă se completează cu apa ) Am adăugat o ceapa curățata dar nu tocata(am pus-o întreaga),un morcov întreg,sare și condimente ! După aproximativ 2 ore de fiert la foc mic,am scos toată carnea și am tăiat-o in bucăți mai mici ,am îndepărtat ceapa și morcovul și am strecurat toată zeama ! Peste zeama strecurata am adăugat usturoiul(l am pasat bine cu blenderul),am potrivit de sare și am adăugat și carnea!..dacă doriți(pentru siguranța închegării piftiei)puteți adauga și gelatina ! Am pus piftia in niște caserole cu capac și am lăsat sa se răcească ! După ce s-a răcit compoziția,am inchis capacele caserolelor și am pus la frigider peste noapte ! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.