Monica Badea Posted May 9, 2023 Posted May 9, 2023 Ingrediente : -500 gr făina integrala -50 ml ulei -1 praf de sare -1 lingurița de bicarbonat stins in otet -1 ou -200 ml apa fierbinte (apa se adauga puțin cate puțin pentru ca in funcție de făina folosită,e posibil sa fie prea multă sau poate prea putina ..așadar adăugăm apa fierbinte atât cât sa avem un aluat bun de întins pe masa dar nu prea tare) Am pus într-un bol făina ,am adăugat putina sare,bicarbonatul stins in otet și oul. Puțin cate puțin am adăugat și apa fierbinte amestecând cu o lingura! Am folosit o mănușa (pt ca aluatul arde) și am început sa frământ aluatul adăugând cate puțin ulei pana am terminat cantitatea scrisă mai sus . Am strâns aluatul intr-o bila și am învelit cu un prosop de Bucătărie după care am lăsat la odihna 15 minute. Am întins apoi aluatul și am format plăcintele(gen niște lipii cărora le-am pus umplutura) Ca și umplutura am folosit varza dulce puțin călită cu o ceapa și 1 lingura de bulion dar pot fi făcute cu orice :brânza și ceapa verde ,ciuperci ,legume sau zacusca .. Am pus pe aragaz o tigaie antiaderenta ,am uns cu puțin ulei cu o pensula si am copt plăcintele(cate 3-4 minute pe fiecare parte )! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.