Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ciorba de perișoare(fără orez sau ou)!

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente :
-2 morcovi 
-1 ardei gras 
-1 ceapa 
-1 păstârnac 
-1 conserva de rosii in bulion 
-500 gr carne tocata (eu am folosit de pui și curcan)
-3 lingurițe târâte de psilium(înlocuiesc oul)
-sare,condimente 
-oțet 
-borș sau sare de lămâie 
-verdeața 
-apa 

Mod de preparare :
Intr-o oala se pun 3-4 l de apa și se așează pe aragaz. 
Se toaca marunt sau se dau pe răzătoare toate legumele si se pun in apa ,la fiert!
Între timp pregătim perișoarele:
Punem într-un bol carnea tocata ,adăugăm peste ea tărâțele de psilium ,putina ceapa data pe răzătoare ,verdeața(Opțional) ,sare,condimente și alte legume date pe răzătoarea mica(dacă va plac,eu azi nu am adăugat decât ceapa)
Am amestecat bine totul și am început sa formez perișoare cu mâinele umezite cu oțet!
Când apa clocoteste adăugăm rând pe rând perisoarele și apoi acoperim cu un capac !
Lăsam la foc mic sa fiarbă ciorba(aproximativ 30 de minute) apoi adăugăm roșiile din conserva sau bulion după gust,potrivim de sare și condimente și lăsam din nou sa fiarbă pt 10-15 minute la foc mic(dacă e nevoie mai completați cu apa)
Când sunt fierte și legumele și perisoarele ,adăugăm borș,sare de lămâie sau oțet după gust și după 3-4 minute oprim focul !
Adăugăm verdeața după preferința!
PS: de ce fara ou și orez?..pentru ca evitam combinația a doua sau mai multe proteine cu carbohidrați(pentru o digestie mai buna)!

83391ed0-3e53-4af2-9b43-63b118e7d2eb.jpeg

0a8a8471-e898-4890-ab02-564e5fddf7c6.jpeg