Monica Badea Posted June 15, 2023 Posted June 15, 2023 Ingrediente : -250 gr linte (eu am folosit linte roșie cruda ) -250 ml apa rece sau lapte vegetal -1 praf de sare -un praf de chilly(doar dacă doriți sa fie picante) -20 ml ulei (eu am folosit de masline ) Mod de preparare : Într-un vas mare se pune lintea cu apa(apa adăugați cam 2 degete peste ea)și se lasă 1-2 ore la hidratat ! După 1-2 ore scurgem apa rămasă și punem lintea in vasul blenderului cu 250 ml apa ,mixam 2-3 minute la viteza mare și vom obține un aluat ca pentru clătite (dacă vi se pare prea gros mai puteți adauga putina apa..Aici ține de cât de bine e hidratată lintea dar și de tipul de linte folosită ) Am adăugat apoi rând pe rând restul ingredientelor și am mai mixat 1-2 minute ! Am lăsat aproximativ 10 minute compozitia la odihna ,timp in care am pregătit tigaia(o tigaie antiaderenta care trebuie sa fie bine încinsă si doar unsa cu o pensula cu ulei,nu punem ulei din abundența pt ca avem nevoie sa coacem lipiile ,nu le prăjim!) In tigaia bine încinsă am pus cu un polonic compoziție(ca si la clătite ),am întins bine pe toată tigaia compozitia si am copt 2 minute pe o parte si 2 pe cealaltă parte ! Am repetat procedeul pana când am terminat compozitia ! Din aceasta cantitate de linte mi-au ieșit 6 lipii! Lipiile se vor păstra intr-o farfurie pe care o acoperim cu un prosop(imediat după ce le luam din tigaie le acoperim pentru a se menține moi si elastice)! Quote
Recommended Posts