Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Turte integrale la tigaie !

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente :
-400 gr faina integrala
-50 ml ulei (eu am pus de măsline)
-150 ml apa fierbinte(aproape clocotită ..dacă faina este una mai densa ,mai puteți adauga apa pana când obtineți un aluat ca pentru pâine de gros și elastic,deci apa se pune puțin câte puțin )
-1 praf de sare
-10 gr bicarbonat de sodiu
Pentru umplutura eu am folosit tofu ,ceapa verde și spanac tocat mărunt ..puteți face orice fel de umpluturi : cu telemea ,cu varza ,cu ciuperci ,cu zacusca ,cu orice  va place !

Mod de preparare :
Se pune faina într-un bol peste care se adauga bicarbonatul stins in oțet ,sarea si puțin câte puțin apa fierbinte(la început amestecam cu o lingura de lemn deoarece arde) ,adăugăm si uleiul si frământăm câteva minute aluatul (avem nevoie de un aluat ca pentru pâine dar oarecum mai uleios(nu lipicios)..așadar dacă este nevoie puteți unge mâinile cu ulei in timp ce frământați!
Strângem intr-o bila tot aluatul,îl învelim si dăm la odihna la temperatura camerei pentru 15-20 de minute !
Formam niște biluțe mai mici (mie mi-au ieșit 6 din aceasta compoziție) si le întindem cu mâinile umezite cu ulei ,punem ce umplutura dorim ,aducem marginile si le lipim ,le dam forma dorita(rontunde ,pătrate,triunghiuri)si le coacem in tigaie antiaderenta la foc mic(cam 4-5 minute pe fiecare parte)

WhatsApp Image 2023-07-29 at 16.45.37.jpeg