Monica Badea Posted July 31, 2023 Posted July 31, 2023 Ingrediente : -400 gr faina integrala -50 ml ulei (eu am pus de măsline) -150 ml apa fierbinte(aproape clocotită ..dacă faina este una mai densa ,mai puteți adauga apa pana când obtineți un aluat ca pentru pâine de gros și elastic,deci apa se pune puțin câte puțin ) -1 praf de sare -10 gr bicarbonat de sodiu Pentru umplutura eu am folosit tofu ,ceapa verde și spanac tocat mărunt ..puteți face orice fel de umpluturi : cu telemea ,cu varza ,cu ciuperci ,cu zacusca ,cu orice va place ! Mod de preparare : Se pune faina într-un bol peste care se adauga bicarbonatul stins in oțet ,sarea si puțin câte puțin apa fierbinte(la început amestecam cu o lingura de lemn deoarece arde) ,adăugăm si uleiul si frământăm câteva minute aluatul (avem nevoie de un aluat ca pentru pâine dar oarecum mai uleios(nu lipicios)..așadar dacă este nevoie puteți unge mâinile cu ulei in timp ce frământați! Strângem intr-o bila tot aluatul,îl învelim si dăm la odihna la temperatura camerei pentru 15-20 de minute ! Formam niște biluțe mai mici (mie mi-au ieșit 6 din aceasta compoziție) si le întindem cu mâinile umezite cu ulei ,punem ce umplutura dorim ,aducem marginile si le lipim ,le dam forma dorita(rontunde ,pătrate,triunghiuri)si le coacem in tigaie antiaderenta la foc mic(cam 4-5 minute pe fiecare parte) Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.