Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ingrediente :
-400  gr făina integrala
-1 plic drojdie uscata (10 gr)
-50 ml ulei de masline
-oregano ,rozmarin ,sare
-apa călduță (apa vom adauga in funcție de cât de mult absoarbe făina ,deci punem puțin câte puțin și in momentul in care obținem o Coca ca pentru gogoși ,ne oprim ..eu am pus aproximativ 200 ml)
-2 lingurite de miere
-roșii uscate sau de care doriți (eu azi am avut cherry pe care le-am tăiat feliuțe mici)

Mod de preparare:
Se pune drojdia intr-o ceașca cu apa călduță și se adauga și mierea ,se acoperă și se lasă 5-7 minute sa se activeze
Se adauga drojdia in făina care a fost pusă într-un castron mai mare ,se adauga un praf de sare și apoi puțin câte puțin apa călduță ..frământam ușor Coca și după cum am spus ,apa punem pana când obținem un aluat moale dar care sa nu curga(ca pt gogoși ) ,apoi strângem totul intr-o bila,adăugăm uleiul de masline peste ea (fara sa mai frământam ) ,acoperim vasul și dăm la dospit la frigider (cel mai bine e peste noapte ..cu cât sta mai mult la dospit in frigider ,cu atât mai pufoasa iese)
După ce scoatem din frigider (după dospire),frământam astfel încât Coca sa înghită tot uleiul !
Punem aluatul obținut intr-o tava întinsa ,facem cu mâinile (degetele ) niște adâncituri și adăugăm rosii(puteți pune orice va place ,ardei,masline,busuioc ,etc)
Adăugăm deasupra rozmarin și oregano ,stropim cu puțin ulei și acoperim tava ..o lăsam minim o ora la dospit (la cald)!

Coacem foccacia pentru 20-25 minute la 200 gr !

WhatsApp Image 2023-07-30 at 09.27.39.jpeg

WhatsApp Image 2023-07-30 at 09.27.391.jpeg