Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prăjitura integrală cu mere !

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente :
-500 gr faina(eu am folosit integrala )
-10 gr de drojdie uscata
-250 ml apa calda
-50 ml ulei (eu am pus de cocos dezodorizat )
-50 gr curmale hidratate și date la blender cu putina apa pt a obține o pasta dulce !
-esența de rom
-1 kg mere
-Scorțișoara

Mod de preparare
-am pus într-un vas încăpător faina in care am făcut o adâncitură și am pus drojdia și putina apa călduță ,am amestecat puțin și am învelit vasul pt a se activa drojdia !
După aproximativ 15 minute am amestecat restul Ingredientelor (mai puțin merele și Scorțișoara ) și am incorporat totul(apa calda adăugați pana când obtineți un aluat ca pentru cozonac ..in funcție de cât de mult absoarbe făina deci)..uleiul l-am adăugat ultimul pentru a putea strânge bine toată coca(exact ca la cozonac )
Am acoperit vasul cu folie alimentară și am pus la frigider pt 3 ore(cu cât sta mai mult cu atât mai pufoasa iese)

Am dat merele pe răzătoare și le-am amestecat cu Scorțișoara (nu le-am călit ,dar dacă vreți puteți sa o faceți )
Am scos aluatul de la frigider și am întins o foaie groasa(in tava cu hârtie de copt),peste care am adăugat merele și am dat la odihna(la cald ) pt 20-30 de minute !

Am copt prăjitura la 180 gr pentru 35 de minute și când s-a răcorit bine,am adăugat deasupra putina miere și câteva stafide ,am tăiat in bucăți potrivite si am pus-o într-un vas pe care l-am acoperit (se înmoaie foarte frumos si absoarbe toată mierea )!

WhatsApp Image 2023-08-08 at 12.29.12.jpeg