Monica Badea Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Ingrediente : -500 gr faina(eu am folosit integrala ) -10 gr de drojdie uscata -250 ml apa calda -50 ml ulei (eu am pus de cocos dezodorizat ) -50 gr curmale hidratate și date la blender cu putina apa pt a obține o pasta dulce ! -esența de rom -1 kg mere -Scorțișoara Mod de preparare -am pus într-un vas încăpător faina in care am făcut o adâncitură și am pus drojdia și putina apa călduță ,am amestecat puțin și am învelit vasul pt a se activa drojdia ! După aproximativ 15 minute am amestecat restul Ingredientelor (mai puțin merele și Scorțișoara ) și am incorporat totul(apa calda adăugați pana când obtineți un aluat ca pentru cozonac ..in funcție de cât de mult absoarbe făina deci)..uleiul l-am adăugat ultimul pentru a putea strânge bine toată coca(exact ca la cozonac ) Am acoperit vasul cu folie alimentară și am pus la frigider pt 3 ore(cu cât sta mai mult cu atât mai pufoasa iese) Am dat merele pe răzătoare și le-am amestecat cu Scorțișoara (nu le-am călit ,dar dacă vreți puteți sa o faceți ) Am scos aluatul de la frigider și am întins o foaie groasa(in tava cu hârtie de copt),peste care am adăugat merele și am dat la odihna(la cald ) pt 20-30 de minute ! Am copt prăjitura la 180 gr pentru 35 de minute și când s-a răcorit bine,am adăugat deasupra putina miere și câteva stafide ,am tăiat in bucăți potrivite si am pus-o într-un vas pe care l-am acoperit (se înmoaie foarte frumos si absoarbe toată mierea )! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.