Monica Badea Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Ingrediente : Prăjitura integrală cu gem ! Ingrediente: -2 căni făină integrală (450 gr aproximativ) -2 căni apă minerală (se poate și apă plată sau lapte vegetal ..400-450 ml ) -150 ml ulei -200 gr îndulcitor eritritol -1 praf de copt -4 linguri cacao -1 praf de sare -50 gr stafide sau merișoare -1 borcan cu gem (eu am folosit de prune ) Mod de preparare: Am pus într-un bol mai mare făină ,praful de copt,praful de sare ,cacaua și îndulcitorul și le-am amestecat bine ! Am adăugat apoi apa minerală și uleiul și am încorporat bine (adăugați apă în plus dacă este nevoie ,astfel încât să obțineți un aluat ca pt o negresa )! Am pus aluatul într-o tavă mare pt aragaz (am vrut să îmi iasă o foaie subțire pe care să o o porționez și să o umplu cu gem ),am presărat niște merișoare și am dat la cuptorul încins la 180 gr pentru 40 de minute! Când s a răcit prăjitura am tăiat în 4 și am pus ca la tort 😮 foaie de prăjitura apoi un strat de gem întins bine ..și tot așa până când am pus și toate foile și gemul ! Am dat la rece pt 30 de minute după care am tăiat prăjitura în bucăți mai mici ! Quote
Recommended Posts