Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Tort “ trio de ciocolată”!

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente blat :
-1 cana de făina(eu am pus integrala dietetică)
-1/2 cana lapte de migdale(se poate orice fel de lapte ,chiar și apa)
-50 ml ulei (eu am pus de cocos ,topit)
-esențe de care doriți
-1 praf de copt
-5 linguri cu pasta de curmale(puteți pune orice tip de îndulcitor sau 100 gr zahăr)
-3 linguri pudra de roscove sau cacao (Opțional )

Ingrediente  Crema nr 1
-50 gr ciocolata (eu am pus cu 85% cacao)
-125 ml lapte de migdale(se poate pune orice fel de lapte )
-3 linguri pasta de curmale(Sau 80 gr zahăr ori îndulcitor eritritol ..la crema albă am pus 100 gr eritritol ,la celelalte 2 creme am pus pasta de curmale )
-125 ml smântâna de cocos(se poate și cu frișca lichida ,se găsește peste tot frișca lichida fara zahăr sau cu orice fel de smântâna vegetală cremoasă)
-1 plic de gelatina dizolvată conform instrucțiunilor de pe ambalaj ,care se va adauga in compoziție (crema ) in momentul in care crema nu mai este pe foc(deci se adauga ultima )

Ingrediente crema nr 2
-aceleași ingrediente ca și la prima crema ,mai puțin ciocolata neagră ,care aici va fi o ciocolata albă (50 gr) peste care adăugăm și 3 lingurițe de ness

Ingrediente crema nr 3
-aceleași ingrediente ca la primele 2 creme ,numai ca aici vom pune doar ciocolata albă (50 gr)

Dacă doriți ciocolata fara zahăr ,găsiți la plafare sau in mediul online ,ciocolata cu stevia (toate tipurile )

IMPORTANT : cremele se vor pregăti pe rând ,nu toate in același timp ,deoarece după pregătire ,se vor turna rând pe rând peste blat ,fiecare având nevoie de un minim de 30 de minute de stat la frigider ,pentru a se închega ..abia după ce se încheagă 60-70% ,se poate adauga peste ea și următoarea crema ,urmându-se același procedeu pana la adăugarea ultimei creme !

Mod de preparare
Se pun toate Ingredientele pentru blat într-un bol și se amesteca bine pana când începe sa facă bule(in cazul in care folosiți un alt tip de făina și aluatul e gros,mai adăugați puțin lapte sau apa astfel încât sa obtineți un aluat ca pentru o negresa)

Se pune compozitia obținută intr-o forma tapetata cu hârtie de copt și se da la cuptor la 190 gr pentru 10 minute după care scădem temperatura la 175 gr și mai coacem 30-35 de minute !
Dăm blatul la rece și ne apucam de creme ..eu am folosit pt coacere ,o tava rotundă cu inel detașabil cu diametrul de 22 cm..in ea am și asamblat tortul !

Cremele :același procedeu pt fiecare in parte !

Într-o crăticioară punem pe aragaz ciocolata împreuna cu laptele(la topit),la foc mic!
Când s-a topit ciocolata adăugăm și pasta de curmale sau zaharul/ îndulcitorul și mai lăsam 2-3 minute pe foc amestecând ușor!
După ce ridicam oala de pe foc adăugăm și smântâna sau frișca lichida(in mod normal se mai pune câteva minute la foc mic însă eu având o smântâna groasa și cremoasă ,s-a închegat instant crema și nu am mai pus pe foc)..adăugăm și gelatina deja dizolvată și amestecam ușor (fara a fi pe foc )

Dam crema la rece(10 min) după care începem asamblarea tortului.

Peste blatul deja rece (in tava in care a fost copt ..după cum am spus,o tava înaltă cu inel detașabil de preferat )adăugăm crema ,o nivelam bine si punem tava la rece (trebuie sa stea la rece pana când crema este închegată cam 60-70%,abia apoi ne apucam și de următoarea crema și urmam același procedeu și cu cea de a treia crema …dacă va doriți un tort mai înalt ,puteți dubla cantitatile atât la creme cât și la blat ..al meu a ieșit cu greutatea de 1,6kg)

După ce am terminat de asamblat tortul (blatul și cele 3 straturi de creme ),punem deasupra o folie alimentara și lăsam la frigider minim 5/6 ore (preferabil peste noapte )
După aceste ore de răcire ,scoatem tortul din tava (detașăm cu grija inelul ) și ornam după plac ..eu am pus sirop(crema -jeleu ) de capsuni și am presărat nuca de cocos !

WhatsApp Image 2023-09-17 at 13.24.33.jpeg

WhatsApp Image 2023-09-17 at 13.24.48.jpeg

WhatsApp Image 2023-09-17 at 13.25.13(1).jpeg