Jump to content

Recommended Posts

Posted

-1,5 kg vinete coapte (cantitatea e după coacere ,curățare și scurse)
-1,5 kg ardei capia copți
-750 gr morcovi dați pe răzătoare
-100 ml ulei (eu am pus de masline )
-100 ml oțet
-100 gr îndulcitor eritritol sau 50 gr zahăr
- 2 lingurițe sare
-condimente după gust

Am copt și curățat legumele, (morcovii i-am dat pe răzătoare )..cat timp acestea se răcesc  pregătim soluția pentru marinarea lor.

Pe aragaz punem o cratiță și turnam în ea uleiul și oțetul. Adăugăm  sarea, indulcitorul și condimentele și amestecăm cu o lingura de lemn  până când acestea se dizolvă în lichidul care fierbe ușor!

Fierbem timp de 5-6 minute, . Stingem focul și lasăm lichidul să se tempereze în timp ce pregătim borcanele și legumele coapte.
Călim in putina apa(mai mult fiert),morcovii

Tocam vinetele și ardeii în cuburi mici și amestecam într-un bol încăpător împreuna cu morcovii bine gatiti !
Punem compoziția in borcane ,punem capacele si sterilizăm pt minim o ora..ori la bain marie ori la cuptor!

WhatsApp Image 2023-09-17 at 17.04.45.jpeg

WhatsApp Image 2023-09-17 at 17.04.451.jpeg

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...