Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Zacuscă de morcovi !

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente :

-2 kg ardei (capia sau gogoșari )
- 3 kg morcovi
-1,5 kg ceapă
-2 kg roşii
-300 ulei de care doriți
-1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă)
-500 ml apa
-sare,piper și alte condimente

Mod de preparare :
Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent .
Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa
Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt .
Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul !
Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!

WhatsApp Image 2023-09-18 at 10.30.16.jpeg

WhatsApp Image 2023-09-18 at 10.30.161.jpeg