Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Micul dejun și sănătatea ficatului !


Monica Badea

Recommended Posts

Ficatul este cea mai mare glandă din corp. De regulă, ficatul este în strânsă legătură cu activitatea sistemului digestiv, dar joacă și un rol important în menținerea metabolismului prin neutralizarea toxinelor.

Iată 7 alimente pe care să le consumi la micul dejun pentru a menține sănătatea ficatului:

1. Cafea

Dacă te-ai întrebat vreodată dacă cafeaua este bună pentru ficat, răspunsul este da. Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință în 2015, o cană de cafea pe zi reduce riscul bolilor hepatice.

Datorită antioxidanților, cafeaua reduce cantitatea de enzimă GGTP din sânge. Această enzimă este un indicator utilizat pentru detectarea cirozei. De asemenea, scade colesterolul rău și combate inflamația celulelor hepatice.

Cu toate acestea, nu trebuie consumată în abundență. O cană sau două maxim de dimineață sunt suficiente pentru a te trezi și pentru a optimiza funcția hepatică pentru întreaga zi.

2. Usturoi pe stomacul gol

Dacă vrei să ai grijă de sănătatea ficatului tău, nu ignora acest obicei sănătos, este foarte bun pentru tine.

Datorită compușilor care conțin sulf, usturoiul ajută organismul să scape de toxine. Usturoiul conține o cantitate mare de alicină și seleniu, doi compuși naturali care luptă împotriva inflamației și stimulează detoxifierea naturală și procesele metabolice ale organismului.

3. Pâine prăjită cu ulei de măsline

Pâinea prăjită cu ulei de măsline este un mic dejun gustos, sănătos și foarte comun în rândul locuitorilor coastei mediteraneene.

Folosește pâine cu cereale integrale, cum ar fi secara, și prăjește-o cât de tare îți place. Presară puțin ulei de măsline deasupra și te poți bucura de masă. Acest mic dejun conține acizi grași, inclusiv acid oleic, care ajută la reducerea colesterolului „rău” și la dilatarea arterelor.

Fără îndoială, cea mai eficientă substanță din uleiul de măsline este un extract hidrofil, care este excelent pentru vindecarea și regenerarea celulelor hepatice.
4. Grapefruit

Alege grapefruit roșu
Acestea conțin cel mai mult licopen, un pigment carotenoid cu un antioxidant mai puternic decât vitaminele A și C, care sunt prezente în acest fruct.

te va ajuta să scapi de toxine și chiar să refaci celulele hepatice inflamate cu acizi grași. Această acțiune este realizată de un flavonoid numit naringenin.

5. Făină de ovăz

Fulgi de ovăz sunt un tip de cereale care ar trebui să fie consumate întotdeauna la micul dejun. Sunt foarte hrănitori și au un efect de curățare. Datorită aminoacizilor, ajută la stimularea producției de lecitină în ficat.

Lecitina este o substanță organică care ajută la curățarea organismului de toxine.
Ovăzul reglează nivelul zahărului din sânge și oferă cantități mari de proteine vegetale, care sunt foarte bune pentru sănătatea ficatului.

6. Avocado

Vă recomandăm să consumați câte jumătate de avocado cu pâine de secară în fiecare zi, este foarte benefic. Avocado este bogat în beta-sitosterol, un compus vegetal care ajută la scăderea colesterolului. Avocado conține grăsimi mononesaturate sănătoase care ajută la reducerea inflamației și la îmbunătățirea digestiei.

7. Mere

Alege merele care îți plac cel mai mult, deoarece toate sunt bune pentru sănătatea ficatului datorită concentrației ridicate de antioxidanți și pectină.

sursa

WhatsApp Image 2023-02-01 at 22.22.56.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente:15 prune uscate ,1,praf de sare de lămâie,750-800 ml apă fierbinte ..avem nevoie și de un recipient cu capac !am pus in recipient 15 prune ,am adăugat apa fierbinte,am pus capacul și am lăsat să se răcească,apoi am amestecat cu o lingură și am adăugat un praf de sare de lămâie după care am pus la frigider (peste noapte )..a doua zi e bun de consumat ..un pahar de 250 ml înainte de mic dejun (și 5 prune ..după ce bem apa de prune vom mânca și 5 prune ..așadar pt fiecare 250 ml lichid vom consuma și 5 prune care s-au hidratat peste noapte )..consumați zilnic acest lichid ..balonarea dar și constipația vor dispărea !
    • Ingrediente: :2 banane bine coapte și zdrobite bine cu o furculița sau cu blenderul vertical,1 ou,50 ml apă ,200 gr făină de cocos sau fulgi de cocos măcinați bine ,esență ,2 linguri cu cacao (dacă mai necesită apă puteți adăuga puțin câte puțin până obțineți o coca groasă și sfărâmicioasă ..se lucrează puțin mai greu cu făină de cocos pt ca nu leagă perfect preparatul )..eu nu am adăugat îndulcitor dar dacă doriți să iasă mai dulci puteți să puneți 100 gr îndulcitor sau 1-2 linguri cu zahăr!Am amestecat toate ingredientele și am lăsat 15 minute la odihnă după care am format biscuiți mari dar subțiri (eu am lăsat marginile puțin crestate )!Am copt biscuiții la 180 gr pentru 20 de minute și după ce s-au răcit bine i-am uns cu puțină miere și am presărat deasupra fulgi de cocos!
    • Ingrediente:250 gr făină integrală,5 linguri ulei ,8 linguri apă minerală rece (merge și plată ),100 gr eritritol (îndulcitor),1 praf de copt (în funcție de făina folosită mai adăugați sau mai tăiați din apă ..în clip veți vedea cum trebuie să fie aluatul )Am pus rând pe rând toate ingredientele și se frământa 5 minute (azi nu am frământat de mâna așadar am lăsat 10 minute la viteza 2 la aparat -malaxor ).Am lăsat la odihnă coca apoi am întins o foaie subțire pe care am uns o umplutură de gem de prune și nucă măcinată (am pus la ochi ),am rulat foaia și am tăiat în bucăți potrivite pe care le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu umplutura în sus !Am copt melcii la 180 gr pt 25 de minute!La răcire îi puteți unge cu miere sau puteți pudra cu îndulcitor praf !
    • Ingrediente:2 linguri zahăr pt caramelizat ,200 gr eritritol(am pus 50 gr de eritritol cu cele 2 linguri de zahăr la caramelizat ..eritritolul nu se caramelizeaza bine singur ,mai mult iese un sirop decât un caramel ,de aceea îl ajut cu puțin zahăr),5 ouă ,500 ml lapte ,1 praf de sare ,esență de vanilie! Am amestecat ingredientele,am ars zahărul și eritritolul și am “asamblat “ într-o tavă antiaderenta ! Am copt crema de zahăr pt 40 de minute la 180 gr (am pus tava cu cremă în tava aragazului în care era și apă ,deci un fel de bain marie )! Crema se taie doar rece !
    • Ingrediente:5 albușuri (am avut rămase de la o cremă ),1 ou întreg ,1 linguriță de sare ,6 linguri făină neagră am pus eu ,jumătate plic praf de copt (ar fi mers și întreg ,creștea mai mult),cozi de ceapă verde ,jumatate de ardei gras ,mărar ,condimente,2 linguri ulei ! Am bătut albușurile spuma cu un praf de sare apoi am adăugat restul ingredientelor amestecând ușor cu o lingură de lemn..am copt checul la 180 gr pt 35 de minute! L-am tăiat când s-a răcit bine !
×
×
  • Create New...