Monica Badea Posted October 8, 2023 Posted October 8, 2023 Iată două rețete cu legume ascunse, perfecte pentru cei care iubesc dulciurile, dar nu consumă des legume. Brioșe cu morcovi Această rețetă sănătoasă de brioșe seamănă la gust cu tortul de morcovi, la care se adaugă dulceața de la mere și de la banane. Brioșele sunt pufoase, de un maro auriu și nu conțin gluten. Ingrediente de care ai nevoie: 2 albușuri 1/4 cană ulei de măsline 1/3 cană piure de banane foarte coapte 1/4 cană de nectar de agave sau sirop de arțar 1/2 cană mere neîndulcite 1/2 cană zahăr brun 1/2 lingură sare de mare 1 lingură și jumătate de bicarbonat de sodiu 1/2 lingură scorțișoară măcinată 1/2 cană lapte simplu de migdale (de preferat neîndulcit) 1 ceașcă de morcov ras 2/3 cană ovăz fără gluten 1/2 cană de migdale 1 ceașcă amestec făină fără gluten 1/4 cană nuci crude (tocate, pentru topping) Mod de preparare Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Bate bine albușurile, adăugă piureul de banană, siropul de arțar, uleiul de măsline și mixează bine. Apoi adăugă merele, zahărul brun, praful de copt, sarea, scorțișoara și amestecă bine. Toarnă laptele de migdale și amestecă. Adăugă morcovul ras și amestecă. Pune ovăzul, făina de migdale și făina fără gluten și apoi mixează. Împarte uniform amestecul în 12 forme de briose, umple-le cu vârf și adăugă apoi nucile zdrobite (opțional). Coace timp de 32-36 de minute sau până când amestecul prinde o culoare maroniu auriu. Fă testul cu scobitoarea ca să te asiguri că brioșele sunt gătite. Scoate brioșele din cuptor și lasă-le să se răcească complet. Dacă încerci să le desfaci prea repede, se vor lipi de ambalaje. Odată răcite, păstreză-le într-un recipient sau pungă acoperită la temperatura camerei, ca să se mențină proaspete. Chec cu ciocolată și dovlecel Acest chec de dovlecel cu ciocolată este senzațional pentru cei care iubesc ciocolata. Ingredientele de care ai nevoie: 85 grame de cremă de brânză dulce 1 cană și jumătate de zahăr brun 2 ouă 1/3 cană ulei de rapiță 2 căni făină (normală sau fără gluten) 1/4 cană pudră de cacao 1 linguriță praf de copt 1 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță extract de vanilie 3/4 linguriță de sare 2 căni de dovlecel ras 1 cană de nuci pecan bine mărunțite 1 cană chipsuri de ciocolată (care să nu fie foarte dulci, de preferat din ciocolată neagră) Mod de preparare Peîncălzește cuptorul și pregătește o tavă. Bate brânza și zahărul cu un mixer electric până când ingredientele sunt bine omogenizate. Adăugă ouăle pe rând și amestecă, iar apoi toarnă uleiul de rapiță și pune vanilia. Într-un alt bol sau pe o bucată de hârtie cerne făina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugă amestecul de făină în amestecul de brânză-cremă și amestecă bine. Adaugă dovleceii, nucile pecan și fulgii de ciocolată și răspândește-i în tava pe care ai pus hârtie de copt. Lasă la copt timp de 55-65 minute sau până când marginile checului încep să se îndepărteze de marginile tăvii. Lasă la răcit timp 30 de minute și apoi scoate checul din tavă. sursa Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.