Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Când trebuie să mănânci ca să slăbești !


Monica Badea

Recommended Posts

Un studiu arată faptul că dacă nu respecți un program corect al meselor nivelul zahărului din sânge poate crește cu până la 18%, spun cercetătorii, înseamnă creșterea hormonului insulină, responsabil de stocarea grăsimilor. Iată ce trebuie să faci pentru a evita acest lucru și care sunt intervalele la care trebuie să iei mesele zilnice.

Micul dejun între 6:00 și 9:45

Prima masă a zilei este și cea mai importantă, iar cercetările arată că, într-o proporție covârșitoare, este esențială în procesul de slăbire. Un studiu ne arată că 78% dintre persoanele participante mănâncă zilnic micul dejun. Acestea au slăbit, în medie, 30 de kilograme, și și-au păstrat greutatea pentru o perioadă de cel puțin 5 ani și jumătate. Astfel, specialiștii spun că este foarte important să consumi, în fiecare zi, un mic dejun bogat în proteine, în intervalul 6:00 și 9:45.

Un mic dejun sănătos reduce riscul de acumulare a grăsimilor și oferă sațietate pe parcursul zilei, scăzând probabilitatea consumării de alimente nesănătoase.

Gustarea dintre mese, la 2-4 ore după micul dejun

Această gustare nu este obligatorie, mai ales dacă micul dejun a fost suficient de sățios. Dacă totuși simți nevoia unei gustări așteaptă cel puțin două ore, pentru a da organismului tău timpul necesar de a absorbi alimentele de la masa de dimineață.

Masa de prânz trebuie să fie programată până în ora 15:00

Extrem de tentantă, masa de prânz reprezintă o provocare pentru oricine vrea să slăbească. Din nou, timingul este esențial. O cercetare, arată fără echivoc faptul că masa de prânz, dacă este mâncată devreme, ajută la pierderea kilogramelor. Orice ai face, nu depăși niciodată ora 15:00!

Gustarea de după amiază – la 2-4 ore după prânz

Este timpul pentru încă o gustare, dar nu de orice fel. Pentru a nu mânca exagerat la masa de seară, la două ore după prânz poți lua o gustare bazată pe fructe și legume. Nu uita că atât fructele, cât și legumele, au efecte dovedite asupra menținerii unei greutăți corecte. Ai doar grijă să nu mănânci prea multe.

Masa de seară între 17:00-19:00

Mesele târzii trebuie să devină istorie. Cina reprezintă probabil cea mai mare provocare în lupta cu kilogramele în plus, pe care omul modern o duce. Din cauza programului foarte încărcat multe persoane ajung să mănânce masa de seară chiar și după ora 22:00. Acest lucru este un dușman al oricărui regim de slăbire, iar studiile confirmă acest lucru. Chiar dacă nu vei reuși să mănânci la ora 19:00 în fiecare zi, ai însă grijă la „micile bucurii” pe care ți le oferi seara, în fața televizorului. Nu exagera cu snacksuri și dulciuri, pentru că acestea reprezintă un mare pericol în cadrul eforturilor pe care le depui pentru a slăbi.

Studiile arată că dacă mănânci masa de seară până în ora 19:00 și nu mănânci prea multe snacksuri, nu doar că vei slăbi, dar vei avea și un somn mult mai bun.

Concluzie

Nu trebuie niciodată neglijat orarul meselor, iar începutul zilei este cel mai important. Dacă mănânci masa de dimineață mult prea târziu, atunci, automat, vei împinge și prânzul, dar și masa de seară peste orele recomandate.

sursa

WhatsApp Image 2023-02-01 at 22.22.56.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...