Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Slăbești și te menții ..mâncând !


Monica Badea

Recommended Posts

Alimente integrale și beneficii pentru sănătate

Dieta atlantică este similară cu dieta mediteraneeană prin faptul că pune accent pe alimente integrale,  minim procesate și include o varietate de fructe, legume, nuci și semințe. Cercetările sugerează că dieta atlantică poate avea mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea riscului de boli de inimă, diabet și anumite tipuri de cancer. Principalii nutrienți aduși de dieta atlantică sunt:

Acizi grași Omega-3: este bogată în fructe de mare, cum ar fi sardinele, macroul și somonul, care sunt surse excelente de acizi grași Omega-3. Se știe că acești acizi grași esențiali reduc inflamația din organism, scad tensiunea arterială și îmbunătățesc sănătatea inimii, alături de scăderea nivelului de trigliceride circulante.

Fibre: este bogată în fibre, datorită includerii de cereale integrale, leguminoase, fructe și legume. Fibrele ajută la promovarea sănătății digestive prin stimularea microbiotei, la reducerea riscului de boli de inimă și la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Vitamine și minerale: dieta este plină cu o varietate de vitamine și minerale care sunt esențiale pentru sănătatea generală, cum ar fi vitamina C, vitamina A, potasiu și fier. Acești nutrienți ajută la susținerea sistemului imunitar, mențin pielea și părul sănătoase și ajuta la sănătatea oaselor.

Grăsimi sănătoase: în afară de omega 3 aduși de pește, dieta atlantică este bogată în grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de măsline și nucile, care s-a dovedit că reduc inflamația din organism și îmbunătățesc sănătatea inimii.

Antioxidanți: este bogată în antioxidanți, datorită includerii fructelor, legumelor și fructelor de mare. Antioxidanții ajută la protejarea organismului de problemele cauzate de radicalii liberi, care pot contribui la îmbătrânire și la felurite boli cronice

Unele mâncăruri tipice ale dietei atlantice în Portugalia includ sardine la grătar, tocane cu fructe de mare, caracatiță prăjită și supe pe bază de fasole. Pâinea este, de asemenea, un element de bază al dietei, cu multe tipuri diferite de pâini regionale disponibile în toată țara. În plus, vinul roșu este adesea consumat cu moderație la mese, deoarece este considerat a fi o parte tradițională a dietei.

sursa

WhatsApp Image 2023-02-01 at 22.22.56.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...