Jump to content
  • Bun venit!

Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Tort integral cu mere !

Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente :
-5 mere curățate și tăiate felii
-1 praf de copt
-3 linguri făina integrala (pline)
-5 ml îndulcitor lichid sau 3 linguri cu zahăr
-3 oua
- Scorțișoara
Ps : in funcție de forma de copt pe care o veți folosi ,puteți dubla cantitatile (eu am copt tortul intr-o forma rotundă..20/22)

Mod de preparare :
Batem spuma albușurile cu un praf de sare pana devin o bezea care nu curge peste care punem îndulcitor sau zahăr și mai mixam 3-5 minute !
Adăugăm făina și amestecam cu o lingura de lemn pana când o incorporam (amestecam ușor de jos in sus ),adăugăm și gălbenușuri după care la fel ,amestecam ușor de jos in sus sa nu se lase aluatul ,adăugăm praful de copt și lăsam puțin deoparte !
Merele tăiate felii mai grosute se vor pune (o parte din ele ) pe fundul tavii care a fost “tapetata “ cu hârtie de copt!
Presărăm peste ele Scorțișoara și turnam jumătate din aluat ..adăugăm și restul de mere și repetam procesul (Scorțișoara apoi restul de aluat )!
Punem tortul(tava) la cuptor la 180 de grade pt aproximativ 40 de minute!
Ornam tortul după plac (după ce s a răcit )..eu am pus ciocolata topita și piersici din compot !
Tăiem tortul doar după ce s-a răcorit bine!

WhatsApp Image 2023-10-29 at 08.56.34.jpeg

Untitled123456.jpeg