Monica Badea Posted November 6, 2023 Posted November 6, 2023 Ingrediente : -70 gr mălai fin -70 gr faina integrala -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr -1 praf de copt -2 oua -150 ml iaurt -70 ml ulei Mod de preparare ; -se pun ouăle într-un vas împreuna cu un praf de sare și se mixează bine,după câteva minute se adauga și indulcitorul și se mixează pana când aproape își triplează volumul și se albesc ! Se adauga treptat și uleiul și de asemenea se mixează ! Se adauga și iaurtul și praful de copt și se amesteca ușor cu o lingura de lemn. Adăugăm și faina împreuna cu mălaiul și amestecam cu mișcări de jos in sus pentru a obține un aluat aerat și cremos! Punem compoziția obținută intr-o tava (eu am folosit o tava rotundă cu diametrul de 20 cm ,așadar pentru tavi mai mari dublați sau triplati cantitățile de ingrediente) și coacem prăjitura la 180 de grade pentru 40 de minute ! Se taie prăjitura când se răcorește și se poate servi simpla sau cu diverse topinguri sau creme ! Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.